Eğlence

Twitter GIF boyutu limitini artırdı

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter gifTwitter GIF animasyonları için uyguladığı boyut limitini 5 MB’den 15 MB’ye yükseltti. Böylelikle derdini anlatmak için sadece yazıyla yetinmeyenlerin kullanabilecekleri GIF animasyonlarının sayısı da artmış oldu. Değişiklik öncesinde Twitter hem fotoğraflar hem de GIF animasyonlar için 5 MB’lik bir boyut sınırı uyguluyordu. Fotoğraf boyutu limiti 5 MB’de kaldı.

Mikro blog servisinin mobil uygulamaları üzerinden yüklenen GIF’lerde de 5 MB limiti varlığını sürdürüyor. Ancak masaüstünden GIF yüklemek isteyenler için bu limit üçe katlanıyor. TweetDeck kullanıcılarının da henüz yeni limitten faydalanamadığını belirtmek gerekiyor.

Twitter GIF boyut limiti artışını destek sayfasında açıkladı

Limit artışının farkına ilk varanlar Twitter Destek hesabının dikkatli takipçileri ve yoğun biçimde GIF animasyonlarından faydalanan kullanıcılar oldu. Twitter Sıkça Sorulan Sorular sayfasında da limit değişikliği konusunda bilgi veriyor. Ancak kimin 15 MB büyüklüğünde bir GIF yüklemeyi isteyebileceği sorusu da henüz net bir cevap bulmuş değil.

Söz konusu limit değişikliğini, Twitter’ın farklı platformlardaki medya içeriklerinin lojistik bariyerlerini kaldırma girişimiyle bağlantılı değerlendirmek mümkün. Twitter bir süre önce de sahibi olduğu kısa video platformu Vine’daki video süresi limitini 140 saniyeye çıkartmıştı.

İLGİLİ HABERLER