Manşetler

Twitter popüler kullanıcılarına fotoğrafları Twitter üzerinden paylaşmanın önemini hatırlattı

htc-one-twitter-210314 (650 x 434)

Twitter’ın resmi uygulamalarını kullananlar 2012’den bu yana Instagram’da paylaştıkları fotoğrafları uygulama içinde göremiyor. Instagram’ın “Twitter Cards” özelliğini desteklemeyi sonlandırmasıyla ortaya çıkan bu durum sebebiyle kullanıcıların Twitter’da paylaşılan Instagram fotoğraflarını görmeleri için bir bağlantıya tıklamaları veya üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmaları gerekiyor. Ancak aradan geçen yıllara rağmen, bazı popüler Twitter kullanıcıları fotoğraflarını Instagram aracılığıyla paylaşmayı sürdürüyor.

Twitter ekibinin bu tutumdan hoşnut kaldığını söylemek ise pek mümkün değil. Mashable tarafından yayınlanan bir haber de, bu hoşnutsuzluğu kanıtlıyor. Bazı popüler onaylanmış hesap sahiplerine fotoğrafları doğrudan Twitter üzerinden paylaşmalarının daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacağını hatırlatan şirket, böylelikle fotoğrafların herkes tarafından rahatlıkla görülebileceğinin altını çizdi.

twitter-fotograf-paylasim-230115

Bu noktada Twitter’ın kullanıcılarından Instagram’dan vazgeçmelerini istemediğini vurgulamak gerekiyor. Mikro blog servisi, fotoğrafların Instagram üzerinden paylaşılması durumunda Twitter kullanıcılarının akışlarında sadece bir bağlantı göreceğini; doğrudan Twitter üzerinde paylaşılan fotoğrafların ise zaman akışında belireceğini hatırlatıyor. Şirket böylelikle fotoğrafların daima görüleceğinin güvencesini veriyor. Mobil uygulamalarında gerçekleştirdiği güncellemelerle fotoğrafların daha hızlı şekilde paylaşılmasının önünü açan Twitter, kullanıcılarına çok sayıda filtre sunmayı da ihmal etmemişti.

Yapılan bu nazik uyarının Twitter’ın yüksek profilli kullanıcılarının alışkanlıklarını değiştirme konusunda etkili olup olmayacağı merak edilse de, Instagram’ın büyüme hızı göz önüne alınınca bu uyarının pek etkili olması beklenmiyor. Aktif kullanıcı sayısı bakımından Instagram’ın Twitter’ı geride bırakması fotoğrafların Instagram üzerinde daha çok kişi tarafından görüldüğü anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER