Teknoloji

Twitter #FollowMe projesini başlattı, Analytics platformunu daha geniş bir kitlenin kullanımına açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter site çapındaki kullanımı ve kullanıcı başına düşen aktivite miktarını artırmak için iki yeni özelliği devreye soktu. Bu özelliklerden ilki ”#FollowMe” (Beni Takip Et) adı verilen proje. Bu proje kapsamında Vizify ile ortaklığa giden Twitter, kullanıcılarına tweet alışkanlıklarını gösteren kısa animasyon videolar oluşturma imkanı sunuyor.

twitter-vizify-140613

Bu videolarda kullanıcıların Twitter’da diğer kullanıcılarla en fazla iletişime geçen tweet’leri, fotoğrafları, Vine videoları, Twitter’da en aktif oldukları zaman dilimleri ve en çok iletişim kurdukları takipçileri gösteriliyor. Kendi videolarını görmek isteyenler ilgili kısmındaki Vizify bağlantısına tıklarayak bu isteklerini gerçekleştirebilir.

Twitter’ın duyurduğu bir diğer yenilik ise daha önce sadece reklamverenlere açık olan Analytics platformunu daha geniş bir kitlenin kullanımına açmak oldu. Analytics sayesinde Twitter kullanıcıları tweet performanslarını gözlemleyebiliyor ve anlaşılması kolay veriler sayesinde takipçileri hakkında genel veriler elde edebiliyor. Ancak bu özellikten şimdilik sadece ABD’de yaşayan ve Twitter’ı İngilizce olarak kullananlar faydalanabiliyor.

İlgili >> Vizify, Twitter Blog, Twitter Analytics

İLGİLİ HABERLER