Manşetler

Son Dakika: Twitter ve YouTube’a erişim engeli geldi, Facebook’a yasak yok (güncellendi)

bedava internet

internet-060214

Geçen yıl bu zamanlar gündemde epey yer tutan erişim engellemeleri geri döndü gibi görünüyor. Webrazzi’de yer alan habere göre, öğle saatleri itibarıyla Facebook, Twitter ve YouTube’a erişim engeli geldi. Sitenin haberinde YouTube’a erişilmek istenildiğinde kullanılan ekran görüntüsüne yer veriliyor.

Teknoblog ofisinde, Turkcell Superonline ofisinde gerçekleştirdiğimiz denemelerde karmaşık sonuçlar elde ediyoruz. Twitter’a hiçbir şekilde erişim sağlanamazken YouTube ve Facebook’a ise bazı bilgisayarlardan erişebilirken bazı bilgisayarlardan da erişemiyoruz. Mobil bağlantı ile gerçekleştirilen testlerde ise Twitter ve YouTube’a erişilemezken, Facebook erişiminde henüz bir problem yaşanmıyor.

Bu arada bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre Twitter’ın merkezi de erişim engelleme kararını doğruluyor.

TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama sayfasında şu an için alınan bu üç sosyal medya servisiyle ilgili herhangi bir karara rastlanmıyor. Konuya dair gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet’in haberine göre, an itibarıyla Turkcell Superonline ve TTNET üzerinden yapılan denemelerde YouTube’a erişilmeye çalışıldığında sayfaya ulaşılamıyor hatası veya yukarıda bahsedilen ekran görüntülerine rastlanıyor. Twitter’a normal yollarla erişim şu an için sağlanamazken, Facebook’a çeşitli kısıtlamalara rağmen erişilebiliyor.

Hürriyet’in haberinde ise sosyal medyaya uygulanan kapsamlı karartmanın arkasında geçtiğimiz hafta DHKP-C tarafında rehin alınan ve sonrasında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’a ait görüntülerin paylaşılmasının rol oynadığı belirtildi. Hürriyet’e konuşan Erişim Sağlayıcıları Birliği’nden Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı’ndan kendilerine konuya ilişkin bir yazının geldiğini, ancak sürecin devam ettiğini dile getirdi.

Hürriyet’e konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer, Facebook’un bahsi geçen içerikleri kaldırmasının ardından Facebook ile ilgili yasağın kalktığını açıkladı.

Twitter da @policy hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla erişim kesintisinden haberdar olduğunu, bunun giderilmesi için de çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

İLGİLİ HABERLER