Manşetler

Twitter doğrudan mesajlarda 140 karakter limitini kaldırıyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-iphone-logo-230315

Twitter Doğrudan Mesajlaşma bölümünü son birkaç aydır elden geçiriyordu ve dün en büyük değişikliğin duyurusunu gerçekleştirdi: 140 karakterlik limit kaldırılıyor.

Temmuz ayından itibaren herhangi bir Twitter kullanıcısına göndereceğiniz mesajın sınırı olmayacak, bu da Twitter’ın doğrudan mesajlaşma işlevini WhatsApp, Facebook Messenger benzeri anında mesajlaşma ve grup sohbet servislerinin sınıfına sokacak.

140 karakter limitinin doğrudan mesajlar içinde olmasının çok da mantıklı olmadığını kabul etmek gerekiyor. Herkese açık olmayan, sadece iki kişi veya hesap arasında özel olarak süren bir sohbette karakter sınırlaması çok da gerekli değildi. Ancak Twitter’ın mantığı 140 karakter temeline kurulu olduğu için, tweet’lerdeki mantık doğrudan mesajlaşma özelliği için de geçerli olmuştu.

Karakter sınırlamasının kaldırılması müşteri hizmetleri için Twitter’ı kullanan şirketler için de önemli bir değişiklik anlamına geliyor. Twitter geçmişte her hesaba, takip etmediği hesaplardan da doğrudan mesaj gelmesini kabul etme seçeneği tanımıştı. Şimdi de daha uzun mesajların gönderilmesine olanak sağlayacak.

Twitter’ın herkese açık tarafında herhangi bir değişiklik olmayacak. Tweet’ler için 140 karakterlik sınırlama önceden olduğu gibi daha sonra da devam edecek.

Doğrudan mesajlaşmalar için karakter sınırlamasının temmuz ayında kalkacağı belirtildi, ancak net bir tarih verilmedi. Bu da kendinizi değişikliğe hazırlamak için yeteri kadar uzun zamanınız olduğu anlamına geliyor.

Karakter sınırlamasının kaldırılması dışında Twitter için bir diğer önemli gelişme de mevcut CEO Dick Costolo’nun 1 Temmuz 2015 itibarıyla bu görevinden ayrılacağı oldu. Costolo’nun yerine, yeni bir CEO bulununcaya kadar Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey bakacak.

İLGİLİ HABERLER