Manşetler

Disney Twitter’ı satın almak için girişimde bulunabilir

apple twitter

twitter disneyTwitter’ın satılacağına dair haberler son zamanlarda biraz daha yüksek sesle konuşuluyor. Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber ise Disney’in de alıcılar arasına girdiğini gösteriyor. Ortada henüz resmi bir teklifin bulunmadığı belirtilirken, Disney’in bunun için Bank of America ile ortak bir çalışma yürüttüğü konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta Google, Salesforce ve Verizon gibi şirketlerin de Twitter için teklif vermeye hazırlandığına dair haberler gündeme gelmişti. Disney’in Twitter için teklifte bulunacağı haberi TechCrunch tarafından da doğrulanırken, CNBC’nin haberine göre Microsoft da Twitter’a ilgi gösteren şirketler arasında yer alıyor.

Twitter Disney için bugüne kadarki yatırımlarıyla uyumlu bir adım niteliği taşıyor. Disney daha öncesinde Hulu, Vice ve HBO Now gibi servislere alt yapı sağlayan BAMTech gibi dijital medyayla ilintili şirketlere yatırım yapmıştı. Kökleri film yapımcılığında olsa da, ESPN ve ABC gibi kanallar Disney’in faaliyetlerinin en önemli halkaları olarak değerlendiriliyor. Snapchat ve YouTube gibi çevrim içi ve sosyal medya servisleri, gençler tarafından geleneksel kanallara kıyasla daha çok tercih ediliyor.

Twitter, bir süre önce ABD Ulusal Amerikan Futbol Ligi (NFL) maçlarını canlı yayınlamaya başlamıştı. Mikro blog servisi böylelikle elindeki canlı yayın kapasitesini gösterme fırsatı yakalamış oldu. Uzun vadede Twitter’ın bu girişimi Disney’e de kazandırma potansiyeli taşıyor.

Twitter Disney sayesinde yatırımcı korkularını bertaraf edebilir

Twitter’ın son zamanlarda kullanıcı sayısı artışındaki yatay seyirden ve gelir artışındaki duraksamadan şikayetçi olduğu biliniyor. Disney tarafından satın alınması durumunda mikro blog servisinin önünde hisse fiyatı kaygılarından kurtulma ve yatırımcıları rahatlatma şansı bulunuyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey aynı zamanda Disney’in yönetim kurulunda bir koltuk sahibi. Bu da Dorsey’e Disney yöneticilerine daha hızlı ulaşma ve iki şirketin işbirliğinin potansiyelini daha iyi anlatma imkanını sağlıyor. Satış dedikodularının ortaya çıkmasıyla birlikte Twitter hisseleri yüzde 20 oranında değer kazanırken, CNBC’nin haberine göre 30 ila 45 gün içinde Twitter’ın satışının gerçekleşmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER