Teknoloji

Twitter Android kilit ekranı uygulaması Cover’ı satın alıyor

Büyük şirketlerin daha küçük ölçekli şirketleri satın alması teknoloji dünyasında sıklıkla karşılaşılan bir durum. Bunun en son örneği ise Twitter’ın Android kilit ekranı uygulaması Cover’ı satın almasıyla gerçekleşti. Kilit ekranının yerini alan bir Android uygulaması olan Cover, sık kullanılan uygulamaları öğreniyor ve bu uygulamaları hızlı erişim için kilit ekranına yerleştiriyor. Satışın duyurulmasının ardından Cover’ın bir süre daha Google Play’deki varlığını sürdüreceği ifade edilirken, bu süreçte ekibin Twitter bünyesinde yeni bir projeye başlayacağı belirtildi.

cover-080414

Cover’dan yapılan açıklamada Twitter’ın da, tıpkı Cover gibi, Android’in büyük potansiyeline inandığı dile getirildi. İki şirketin akıllı telefonların daha akıllı, daha bağlamsal ve daha kullanışlı olması konusunda bir vizyonu paylaştıklarını ve bunu birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Cover ekibi, Cover’ı müthiş yapan şeylerin üzerine koymayı sürdüreceklerini ve Twitter bünyesinde çok daha iyi şeyler yapacakları için heyecanlı olduklarını belirtti.

Cover’ın Twitter için benzer bir uygulama mı geliştireceği, yoksa yeni bir yöntem mi sunacağı henüz bilinmiyor. Recode sitesinde yer alan habere göre, önemli bir Android geliştiricisini kaybeden Twitter’ın Cover ekibini sadece uygulama geliştirme takımını güçlendirme adına bünyesine katmış olması da ihtimaller arasında bulunuyor.

İlgili >> Cover

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER