Teknoloji

Twitter CEO’su Dick Costolo: Medyaya saldırılar konusunda yardım etmek Twitter’ın sorumluluğu

Teknoloji dünyasının önemli isimleri AllThingsD tarafından düzenlenen D11 konferansında merak edilenleri cevaplamaya devam ediyor. Twitter CEO’su Dick Costolo da D11 sahnesinin konuklarından biri oldu ve çeşitli konularda önemli açıklamalar yaptı. Twitter’ın yüksek profilli hesaplarda yaşadığı güvenlik sorunlarına ilişkin bir soruyu cevaplayan CEO, şirketinin bu konuyu fazlasıyla ciddiye aldığını ve yüksek önem sahibi hesapların güvenliğinin korunması konusunda yardımcı olmanın Twitter’ın sorumluluğunda olduğunu belirtti.

dick-costolo-twitter-ceo-240912

The Associated Press, AFP, The Guardian gibi önemli haber kuruluşlarının Twitter hesaplarının maruz kaldığı saldırıların ardından mikro blog sitesi geçtiğimiz hafta çift aşamalı hesap doğrulama sisteminin dağıtımına başlamıştı. Ancak Costolo’ya göre bu sistem tek başına yeterli değil. Güvenlik üzerine yoğunlaşan çok sayıda Twitter çalışanı olduğunu söyleyen CEO, bu alana önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Costolo ekstra doğrulama ölçülerini devreye sokma konusunda geç kaldıklarını kabul etti. Yeterince hızlı hareket etmediklerini belirten CEO, bu konuda çalışmaların devam edeceğinin sözünü verdi. Costolo önümüzdeki dönemde Twitter’a gelecek ekstra hesap güvenliği önlemlerinin ne olacağı konusundaysa bir ipucu vermedi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER