Teknoloji

Twitter CEO’su Dick Costolo: Tacizle mücadele konusunda başarılı değiliz

twitter-dick-costolo-ceo-020514

Twitter’ın taciz ve kötü muameleyle mücadele konusunda kronikleşen problemleri için sorumluluğu üstüne alan CEO Dick Costolo, çalışanlara gönderdiği bir notta bugüne kadarki tacizle mücadele performanslarından ötürü utanç duyduğunu ve şirketin yakında trolleri devredışı bırakmak adına daha sert eylemler uygulayacağını belirtti. Trollerin kullanıcıları Twitter’dan uzaklaştırdığını söyleyen Costolo, trollerle mücadele konusunda yıllardır çok kötü bir performans sergilediklerinin altını çizdi. Costolo, bu konudaki başarısızlıklarının bir sır olmadığının ve dünyanın geri kalanının her gün bunu konuştuğunu dile getirirken, bu soruna çözüm getirmemenin çekirdek kullanıcı kitlesini küçülttüğünü ifade etti.

Costolo’yu şirket içinde taciz konusunu yeniden tartışmaya iten olay ise Amerikalı yazar Lindy West’in yaşadıkları oldu. West’in vefat eden babasının ismiyle açılan sahte bir hesapta yazarın cenaze törenindeki konuşmasıyla ilgili acımasız yorumlar yapılırken, West yaşadıklarını The Guardian ve This American Life aracılığıyla gündeme taşıdı. Twitter’ın şirket içi forumunda ise Adrian Cole isimli çalışan, West’in açıklamasından bir bölümü paylaştı ve yorumların dikkate değer olduğunu belirtti.

Açıklamasının Cole tarafından paylaşılan bölümünde West, Twitter’ın cinsiyetçi ve ırkçı saldırılar konusunda kullanılmasının platformun kuralları çerçevesinde fazla bir sorun teşkil etmeyeceğini bildiğini, ancak insanlar tarafından oluşturulan bir kolektif olan Twitter’ın bu konulara müsade etmemeyi seçebileceğini belirtiyor.

Cole’un bu paylaşımının ardından topa giren Twitter CEO’su Dick Costolo, bu konudaki eylemlerinin yetersiz olduğunun altını çizerken, kendi CEO’luğu döneminde tacizle mücadele konusunda bir aşama kaydedilememesinin sorumluluğunun da kendisine ait olduğunu dile getirdi. Kullanıcıları kaçıran bu trollerden kurtulmaya başlayacaklarını ve bu trollerin saldırılarının kimseyi rahatsız edemeyeceğini söyleyen Costolo, tüm üst yönetimin bu konudaki mücadeleyi “hayati” olarak nitelediğini belirtmeyi ihmal etmedi.

Twitter CEO’su daha sonra gönderdiği bir diğer mesajda ise tacizle mücadeledeki yavaşlık konusundaki tüm sorumluluğu üstlendiğinin altını bir kez daha çizdi. Costolo bu konuda kafalarını kuma sokmalarının bir fayda getirmeyeceğini ve tüm dünyanın Twitter’da yaşanan tacizleri konuştuğunu da hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER