EğlenceManşetler

Twitter’ın mobil uygulamaları üzerinden canlı yayın başlatılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter canli yayinTwitter ve canlı yayın servisi Periscope arasındaki çizgi giderek daha belirsiz hâle geliyor. Bugünden itibaren Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında yeni tweet oluşturma ekranı üzerinden canlı yayın başlatılabilecek.

Mikro blog servisi, canlı yayın başlatma butonunu yeni tweet ekranına uzun bir süre önce eklemişti. Ancak bu butona basıldığında kullanıcılar ya Periscope’a ya da Periscope’u indirmeleri için iTunes App Store veya Google Play Store’a yönlendiriliyordu. Artık böyle bir yönlendirme olmayacak ve kullanıcılar doğrudan Twitter üzerinden canlı yayın başlatabilecek.

Canlı yayınlar yine Periscope’un altyapısıyla gerçekleştirilecek. Canlı yayın başlatma sürecinde de herhangi bir değişim olmayacak. Kullanıcılar canlı yayına geçmeden önce kısa bir açıklama yazabilecek. Yayın başladığında ise izleyiciler yayını beğendiklerini kalplerle gösterebilecek ya da yayına yorum bırakabilecek. Twitter canlı yayın özelliğini kendi mobil uygulamalarının çatısı altına taşıyarak Facebook Live’a yanıt vermeye çalışıyor.

Müstakil bir servis olan Periscope, kısa vadede varlığını sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamada, Periscope’un uygulamalarının ve web sitesinin Periscope yayınlarını aramak ve keşfetmek için en iyi platformlar olduğunun altı çizildi. Twitter’ın bu iddiası doğru olabilir. Ancak Twitter’ın mobil uygulamaları üzerinden canlı yayın başlatılabilecek olması, Periscope’u indirme gereksinimi büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Periscope yayınlarının Twitter üzerinden başlatılabilmesi ve izlenebilmesi, Periscope’a olan ihtiyacın sorgulanmasına neden oluyor.

Twitter canlı yayın özelliğini temel taşlarından biri haline getirmeyi amaçlıyor

Twitter canlı yayın özelliğini mobil uygulamalarına taşıyarak video ve canlı yayını temel taşlarından biri haline getirme konusunda önemli bir adım atıyor. NFL maçlarını canlı yayınlayan servis, daha öncesinde Wimbledon Tenis Turnuvası müsabakalarını ve ABD Başkanlık Seçimi münazaralarını da kullanıcılarına canlı olarak ulaştırmıştı. Ancak canlı yayın özelliğini kullanıcılardan gelen içerikler çekici kılıyor. Bu da canlı yayın özelliğinin aktivizm, yurttaş gazeteciliği ve genel kamusal tartışmalar için önemini artırıyor. Facebook Live’ın yükselişiyle kendisini tehdit altında hisseden Twitter, güçlü silahını kendi üzerinde taşımaya başlayarak bu tehdide yanıt veriyor.

Twitter ve Periscope’un bütünleşmesi, “kaçınılmaz bir son” olarak düşünülebilir. Bu noktadan sonra akıllara gelen ilk soru ise Periscope’un bağımsız bir yapı olarak varlığını ne kadar sürdürebileceği oluyor.

İLGİLİ HABERLER