Teknoloji

Twitter atılan kullanıcıların yeni hesap oluşturmasını önlemek için telefon numaralarını takip edecek

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Twitter CEO’su Dick Costolo, birkaç hafta önce şirket çalışanlarına gönderdiği bir mesajda servis içindeki kötü muameleyi önleme konusunda başarısız olduklarını itiraf etmişti. Costolo’nun bu konuya çözüm getirme sözü vermesinden kısa bir süre sonra Twitter, taciz önlemeye yönelik yeni araçlarını duyurdu. Artık Twitter’dan geçici cezalar alan kullanıcıların servise geri dönmek için e-posta adreslerini veya telefon numaralarını doğrulamaları gerekecek. Telefon numaralarının da toplanması sayesinde Twitter, tacizcilerin yeni hesap oluşturmasını daha kolay önleyebilecek.

Twitter geçtiğimiz aralık ayında kötü muamele ve tacizin bildirilmesi sürecini kolaylaştırmış, daha az girdiyle tacizin raporlanmasının önüne açmıştı. Kullanıcılara mobil cihazları aracılığıyla tacizi bildirme imkanı veren Twitter, sadece tacize uğrayanların değil, görgü tanıklarının da durumu raporlamasını mümkün kılmıştı. Aynı raporlama araçlarını taklit, kendine zarar verme ve kişisel bilgilerin uygunsuz paylaşımı konusunda da kullanmaya başlayan Twitter, üçüncü taraf servislere de kullanıcı sözleşmesinin ihlâlini hızlı biçimde bildirme imkanı sağladı.

Twitter CEO’su Costolo, gelecekte kötü muamele raporlama araçlarını geliştirecekleri taahhüdünde bulunmuş ve kullanıcıların kendilerine gelen cevaplarda trolleri ayıklamasını kolaylaştıracaklarını belirtmişti.

Kötü muamele ve tacize karşı savaşını yoğunlaştıran Twitter, kötü ün salan kullanıcılarını cezalandırmak için de daha sıkı çalışıyor. Şirketten yapılan açıklamada artık eskiye kıyasla beş kat fazla kullanıcı raporunun değerlendirildiği ve kötü muamele raporlarıyla ilgilenen destek ekibinin kapasitesinin üç katına çıkarıldığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER