Manşetler

Twitter Android uygulaması için alfa test programı açtı

Twitter da Facebook’un yaptığı gibi Android kullanıcıları için bir test programı başlatıyor. Şirket böylelikle mobil uygulaması için düşündüğü yenilikleri, onlara resmiyet kazandırmadan önce gönüllü kullanıcılara sunarak test edecek, böylelikle en son hâlinde çok daha kararlı çalışan özellikler göreceğiz.

twitter-android-beta-130913

TechCrunch’ın haberine göre Twitter bu girişimine Android Alpha Program adını verdi. Facebook’un herkesin katılımına açık olan programının aksine Twitter sadece davet usulüyle üye kabulü yapacak. Alfa test kullanıcıları deneysel nitelikteki özelliklere ve aynı zamanda bunlarla ilgili olarak açılmış forum sayfalarına erişebilecek.

Twitter’ın özel forumu da Facebook’un beta test forumu gibi Google Group tabanlı olarak tasarlanmış. Burada program üyeleri özellikler hakkında geri bildirimlerini paylaşabiliyor, hata raporlarını iletebiliyor.

Android uygulaması giderek daha fazla kişi tarafından kullanılan Twitter, bu uygulamayı daha çekici ve kullanışlı hâle getirmek için böyle bir programı geliştirme ihtiyacı hissetmiş olmalı.

Sonuç olarak Twitter artık halka açık bir şirket ve üzerinde kullanıcı sayısını artırma, bunları kârlılığa dönüştürme gibi noktalarda daha fazla göz önünde olacak. İyi görünen ve çalışan bir Android uygulaması da bu noktada önemli katkı sağlayacaktır.

Eğer e-posta kutunuza Twitter Android uygulamasının alfa test programına katılım teklifi içeren bir ileti düşerse, değerlendirmeden geçmeyin. Twitter programa üye alımı sırasında ilk gelen ilk alır mantığını uyguluyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER