Teknoloji

Twitter Android için güvenlik uygulamaları geliştiren Whisper Systems’ı satın aldı

Twitter, Android cihazları daha güvenli ve kişiye özel hâle getirmek amacıyla çalışmalar yapan Whisper Systems adı verilen mobil iletişim güvenlik şirketini satın aldı. Mesajları, aramaları, yedekleri ve bunun gibi diğer bileşenleri yedeklemek için hem Android çekirdeğini modifiye etme hem de özel uygulamalar geliştirme yöntemlerini kullanan Whisper Systems’in kurumsal kullanıcılar ve gizliliğine önem veren bireysel kullanıcılar için niş bir yapı oluşturduğu söylenebilir.

Whisper Systems’ın her biri Android’e özel beş farklı ürünü bulunuyor. RedPhone ve TextSecure uygulamaları ses ve mesajların şifrelenmesini sağlıyor. Böylelikle her birinin içeriğine dışarıdan erişim engelleniyor. Flashback ise sistem yedeklerini önce şifreliyor, sonra da bulut sunucusuna gönderiyor. Böylelikle bulut sunucusuna korsan saldırı düzenlense bile kullanıcı dosyalarına erişilemiyor. WhisperCore ve WhisperMonitor uygulamaları ise cihazları kilitleme ve kullanımlarını izleme işlevlerini görüyor. Bu uygulamaların diski tamamen şifreleme, ağ güvenlik araçları, şifrelenmiş yedek alma, erişim izinlerini özelleştirme ve temel platform yönetim araçları gibi işlev ve özellikleri bulunuyor.

Twitter’ın Whisper Systems’ı hangi şartlar karşılığında satın aldığı kamuya açıklanmadı. Ayrıca sosyal ağ servisi güvenlik konusunda uzmanlaşmış bu şirketle ne yapmayı planladığını da belirtmedi. Yine de, Whisper Systems’ın altyapısı ve tecrübesi yardımıyla Twitter’ın güvenlik açısından daha güçlü bir mobil versiyonunun çıkarılabileceğini düşünebiliriz. Belki, böylelikle Twitter kurumsal iletişimde çok daha fazla tercih edilen bir araç olabilir.

İlgili – Whisper Systems

İLGİLİ HABERLER