Teknoloji

Twitter 2014’te 1 milyar dolar reklam geliri elde edebilir

avrupa birliği twitter elonjet

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından Twitter’ın reklam gelirlerinin 2014 yılında uçuşa geçmesi bekleniyor. Mobil reklam gelirleri önemli ölçüde artan mikro blog servisinin bu ivmeyi önümüzdeki yıla da taşıyacağı düşünülüyor. eMarketer’a göre, Twitter’ın mevcut reklam gelirlerinin yüzde 53’ü mobil reklamlar üzerinden elde ediliyor. Twitter’ın 2011 yılında mobil reklamlar üzerinden hiç gelir elde etmediği göz önüne alınınca ortaya çıkan tablo daha etkileyici bir hal alıyor.

twitter-yeni-kus-logo-060612

Twitter’ın 2013’te 582.8 milyon dolar reklam geliri elde etmesini öngören eMarketer, bunun 308.9 milyon dolarının mobil reklamlardan üzerinden sağlanacağını tahmin ediyor. Bu rakamın önümüzdeki yıl 1 milyar dolara, 2013’te ise yüzde 33’lük bir artışla 1.33 milyar dolara yükselmesi beklenirken, mobil reklamların payının yüzde 60’a kadar ulaşacağı düşünülüyor. Mobil reklamları devreye sokmanın, tıpkı Facebook gibi, Twitter’ın da gelirlerine doping etkisi yaptığını görmek pek zor değil.

Twitter’ın hedef kitlesine yönelik pazarlama özelliği ve etki alanında yapılan geliştirmeler reklamverenlerin ilgisini gün geçtikçe daha fazla çekiyor. Reklamverenlerin daha etkili pazarlama araçları geliştirmeleri için yeni bir API seti yayınlayan Twitter, böylelikle şirketlerin daha belirgin hedef kitlelerine ulaşmalarını mümkün kılmıştı. Yeni API seti ile yapılan testler marka hesaplarının takip sayısının arttığını gösteriyor.

İlgili >> eMarketer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER