Eğlence

Twitpic: Satın alındık, kapanmıyoruz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitpic-050914

Görüntü yükleme servisi Twitpic, iki hafta önce bir açıklama yapmış ve Twitter’la yaşadığı bir ticari marka anlaşmazlığı nedeniyle servisin kapanacağını duyurmuştu. Kapanma beklentisiyle geçen iki haftanın ardından Twitpic, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla kapanmayacağını kamuoyuna bildirdi.

Twitpic’in kurucusu Noah Everett, ay başında yaptığı açıklamada Twitter’ın kendilerine ulaştığını ve ticari marka başvurularını geri çekmelerini istediğini ve API erişimini kesme tehdidinde bulunduğunu iddia etmişti. Bu iddia üzerine Twitter’dan yapılan açıklamada Twitpic’in ismini korumasında bir sıkıntı olmadığı, ancak markaya bağlı ve belirtilmemiş diğer ticari markalara itiraz edildiği belirtilmişti.

Twitpic 2008 yılında kurulmuş ve Twitter görüntüleri kendi sunucularında saklamaya başlayana dek popüler bir servis olmuştu. 2009 yılında Hudson Nehri’ne iniş yapan US Airways uçağına ait görüntüler de ilk olarak Twitpic aracılığıyla paylaşılmış, Twitter bu görüntüleri halka arz başvurusunda kullanmıştı.

İLGİLİ HABERLER