Teknoloji

Twitch Curse uygulamasına görüntülü görüşme özelliği ekliyor

twitch curseTwitch oyun yayını izleme konusunda akıllara gelen ilk mecralar arasında yer alıyor. Ancak neredeyse tüm ağ, Twitch’in ana servisinin etrafında kurulan üçüncü taraf uygulamalar etrafında şekilleniyor. Görünen o ki, Twitch de bu durumu değiştirmek istiyor.

Amazon’un sahibi olduğu şirket, bu değişimi canlı oyun sohbeti üzerinden başlatmaya hazırlanıyor. Twitch Curse uygulaması bundan böyle maksimum beş oyuncuyla görüntülü olarak sohbet etmeyi mümkün kılıyor. Kullanıcılar web kamerasının görüntüleri gerçek zamanlı olarak başkalarıyla paylaşabilecek. Buna ek olarak, özel ekran paylaşımı sayesinde kullanıcılar önemli bilgileri oyun arkadaşlarına aktarabilecek.

Discord ve Teamspeak gibi oyun sohbeti servisleriyle rekabet içinde olan Curse, bağımsız bir oyun sohbet servisi olarak da işliyor. PC oyuncuları için geliştirilen platform, oyuncuların League of Legends ve World of Warcraft gibi oyunlarda yazılı ve sesli olarak iletişim kurmalarını sağlıyordu. Bundan böyle görüntülü görüşme de uygulamanın sunduğu imkanlar arasında bulunacak. Bu sayede oyuncular, oyunun sohbet imkanlarına bağlı kalmaktan kurtuluyor.

Twitch Curse’ü ağustos ayında satın almıştı

Twitch Curse’ü geçtiğimiz ağustos ayında satın almış ve oyun içi sohbet alanındaki hedefleri konusunda ipucu vermişti. Curse’ü yeni özelliklerle güçlendirmeyi planlayan şirket, görüntülü görüşme imkanı sunarak Discord ve Teamspeak gibi rakiplerinin önüne geçmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER