Teknoloji

Twitter TweetDeck Windows uygulamasını 15 Nisanda kapatıyor

tweetdeck windows

Twitter 15 Nisandan itibaren TweetDeck Windows uygulamasına verdiği desteği sonlandıracağını açıkladı. 2011 yılında TweetDeck’i satın almış olan şirket neden böyle bir hamleye giriştiğiyle ilgili olarak mantıklı bir neden açıklamadı. Proje yöneticisi Amy Zima, konuyla ilgili olarak yayınlanan bir blog yazısında Twitter’ın TweetDeck deneyimini genişletmeye daha fazla odaklanmak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Twitter web sitesinde TweetDeck uygulaması için bir indirme butonu görünmüyor, ancak TweetDeck Windows uygulamasının 15 Nisan tarihinden sonra işlemeyi tamamen mi bırakacağı, yoksa sadece yeni güncelleme mi almayacağı şu an için bilinmiyor.

TweetDeck genellikle deneyimli kullanıcılar için donatılmış bir uygulama olsa da, web uygulamasına yönelik olarak yapılan zorlamalar, Twitter’ı bahsedenler, bildirimler, listeler gibi bir dizi sütunda görüntülemeye olanak sağlayan ızgara görünümlü yapısını sevenleri bile hayal kırıklığına uğratıyor olmalı. Twitter geçmişte TweetDeck’in iOS ve Android uygulamalarını da kaldırmıştı, böylelikle daha az platforma daha fazla özellik getirme konusunda daha fazla odaklanma şansı yakalamıştı, tıpkı şimdi olduğu gibi.

Twitter.com veya TweetDeck’in istatistik sayfasına giriş yapmış olan kullanıcılar TweetDeck Chrome ve Mac uygulamalarında otomatik olarak kullanıcı girişi yapabiliyorlar. Twitter, Windows uygulamasıyla ilgili duyurunun yanında bunu da açıklamayı ihmal etmedi. Ayrıca Twitter TweetDeck’in web versiyonunun Windows görev çubuğuna nasıl sabitlenmesinin yönetimini de veriyor, ne var ki TweetDeck’in bağımsız uygulamasının Twitter akışlarıyla ilgili olarak daha anlaşılır olan görünümüne alışanları avutmakta pek başarılı olmayacaktır gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER