Teknoloji

TweetDeck iPhone uygulaması yepyeni özelliklerle karşımızda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter insanların arkadaşlarıyla veya takipçileriyle iletişim için kullandığı başlıca araçların başında geliyor. Üçüncü parti uygulamalar sağolsun, Twitter’ı doğrudan web sitesi yerine bunlar aracılığıyla, cep telefonları üzerinden kullanan birçok kullanıcı bulunuyor. Bu üçüncü parti uygulamaların sayısı o kadar fazla ki, Twitter artık bu işe dur demenin zamanı geldiğini düşünüyor. Her ne kadar aksi yönde kanıtlar olsa da, Twitter birçok kullanıcının resmi uygulamayı kullandığını düşünüyor.

Twitter ile üçüncü parti uygulama üreticileri arasındaki tartışmalar süredursun, hem Android hem de iPhone platformlarında mevcut olan TweetDeck istemcisi en popüler uygulamalardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Uygulamanın iPhone için yeni bir sürümü yayınlandı. 2.0 versiyon numaralı bu sürüm App Store üzerinden indirilebilir. TweetDeck, ekibinin orijinal uygulamayı masaya yatırıp parçalara ayırdığını ve onu bu kadar popüler yapan işlevleri inceledikten sonra yepyeni bir uygulama yarattıklarını belirtiyor.

En son versiyonun yeni özellikleri arasında tweet akışı, söz etme ve doğrudan mesajlar gibi sütunlar arasında parmakla geçiş imkânı bulunuyor. Dileyen kullanıcı bu sütunlara yenilerini ekleyebilir ya da mevcutları kaldırabilir. Bunun için ekranın sol üstünde yer alan + ikonuna dokunarak ayar ekranını açmalısınız. Ya da ekranı iki parmağınızla çimdikleyerek sütun ayarlarını gerçekleştirebilirsiniz. Bir tweet mesajına cevap vermek ya da onu retweet etmek için öncelikle tweet’in üstüne dokunup ayrıntılarını görüntülemek gerekiyor. Ayrıntı ekranı da oldukça zengin tutulmuş. Bu arada bir kişiyi takip etmek ya da o kişiyi takip etmeyi bırakmak için güzel görünümlü bir anahtar yapmışlar.

Bu arada TweetDeck uygulamasına Facebook hesabınızı tanıtıp oradaki durum güncellemelerini de takip edebilirsiniz. Aşağıdaki iTunes bağlantısını takip ederek Tweetdeck uygulamasını indirebilirsiniz.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – TweetDeck

 

 

Twitter is one of the most widely used means to communicate with friends and other followers online today. With the raging popularity of the service it?s no surprise that there are all sorts of third party clients that are used by hoards of Twitter fanatics every day rather than using Twitter directly. In fact, the use of third party Twitter clients is so widespread that Twitter decided to try and stop the proliferation of them not too long ago and claimed that the majority of users used the official Twitter app even with evidence to the contrary.

One of the most popular third party Twitter clients is TweetDeck and the app is on both the iPhone and Android platforms. TweetDeck has announced that with has a new version of the app that is available for the iPhone. The app is called TweetDeck v2.0 and it can be downloaded right now. TweetDeck says that the team took the original app and distilled it down to all of the things that made it so popular and then crated a brand new app from scratch to use all the newest and latest tech.

A few of the new features in the latest version include swiping between columns and navigation through user profiles. The new app also has improved navigation though user profiles and a new easy to use Add Column flow and pull to update animations. The app also has a cool follow/unfollow slider too. The app also offers the ability to access options with gestures like pinch. Pinch the screen and the app gives you access to options to add feeds into a column.

İLGİLİ HABERLER