Teknoloji

tvOS 9.2 ile dördüncü nesil Apple TV sesli dikte özelliği kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tvos 9.2 siri dikte

Apple’ın en yeni set üstü kutusu, bugün yayınlanacak tvOS 9.2 güncellemesi ile oldukça faydalı olarak nitelenebilecek yeni özellikler kazanıyor. Söz konusu yenilikler arasında göze ilk çarpan ise Siri ile sesli dikte özelliği oluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar App Store’da arama yaparken veya bir form doldururken TV ekranında beliren klavyeyle cebelleşmekten kurtulacak.

Dördüncü nesil Apple TV sahipleri, tvOS 9.2 güncellemesi sayesinde iCloud Photo Library’ye de erişim fırsatına kavuşuyor. Böylelikle iPhone, iPad veya Mac üzerinden Apple’ın bulutuna yüklenen fotoğrafları televizyon ekranında görüntülemek de mümkün oluyor.

Bluetooth klavye desteği de, en yeni tvOS sürümünün dördüncü nesil Apple TV’ye kazandırdığı dikkat çekici yeniliklerden biri olarak aradan sıyrılıyor. Set üstü kutusundaki uygulamaları klasörlerde gruplama imkanını sunan güncelleme, Apple TV’ye Podcast uygulamasını da getiriyor. Şirketin birkaç aydır beta testlerini sürdürdüğü tvOS 9.2, bugün itibarıyla tüm dördüncü nesil Apple TV sahipleri tarafından indirilebilecek.

İLGİLİ HABERLER