Teknoloji

Türkiye’deki iPhone, iPad ve App Store kullanımı ne durumda?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS cihazları konusunda bir numaralı bilgi kaynağı olarak nitelendirebileceğimiz kardeş blogumuz iPhoneTurkey.biz geçtiğimiz yılın sonunda kullanıcıları arasında bir memnuniyet anketi düzenledi. Ankette blogun işleyişinden duyulan memnuniyeti ölçmek adına hazırlanmış soruların yanı sıra Türkiye’deki Apple iOS cihaz kullanıcılarının tercihlerini yansıtma amacıyla sorulmuş sorular da var. Geçtiğimiz hafta sonuçları yayınlanan ankette iOS cihaz kullanımı açısından ilginç sonuçlar var.

Ankete katılan ziyaretçilerin büyük çoğunluğu iPhone 4 sahibi, iPhone 3GS kullanıcıları ikinci sırada geliyor. Geçtiğimiz ayın ortalarında Türkiye’ye giriş yapan iPhone 4S ise iPhone 3GS’i çok az bir farkla üçüncü sıradan takip ediyor. Ziyaretçilerin iPad sahipliği de sorgulananlar arasında yer alıyordu, çıkan sonuca göre büyük bir çoğunluk iPad sahibi değil, olanların içinde de iPad 2 iPad 1’e fark atıyor.

“Mac kullanıyor musunuz, ya da geçmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna verilen cevaplar iOS cihazlarının Mac platformunu tanıtım konusunda da yardımcı olduğu düşüncesini bir kez daha haklı çıkarıyor. Bununla birlikte iPhone veya iPad’in yettiğini düşünüp Mac’e geçmeyi düşünmeyenlerin de hatırı sayılır bir yüzdeye sahip olduğunu da gözardı etmemek gerek.

Ankette App Store kullanımıyla ilgili olarak da bir soru sorulmuş. “App Store’dan paralı uygulama indiriyor musunuz?” sorusuna verilen cevaplar iOS kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun kredi kartı bilgilerini Apple’a vermekten bir çekince duymadığını gösteriyor. Bununla birlikte kredi kartı bilgilerini vermeyip sadece ücretsiz uygulamalarla yetinen bir kitlenin dikkate değer varlığı da gözden kaçmıyor.

Anketten çıkan sonuçlar tartışmaya açık, ancak iPhoneTurkey.biz’in iOS kullanıcı tarafından sıkça başvurulan bir kaynak olduğunu düşünecek olursak verilen bu sonuçlar aşağı yukarı genel eğilimi yansıtıyor sayılır. Anket sonuçlarının yer aldığı PDF dokümanını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – iPhoneTurkey.biz
İlgili – Anket Sonuçları [PDF]

İLGİLİ HABERLER