EğlenceManşetler

Türkiye’de ve hatta dünyada ilk olan bir oyun alanı The Game Point Hotel Barbaros’ta açıldı- Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Game Point Hotel Barbarosİstanbul’un Balmumcu semtindeki Point Hotel Barbaros sıklıkla uğradığımız bir mekan. Bunun nedeni teknoloji şirketlerinin tanıtım toplantılarını gerçekleştirirken burayı tercih etmeye başlamaları. Sunduğu altyapıyla teknoloji şirketlerinin ilgisini çekmeyi başaran bu otelin hedefinde şimdi de oyunsever büyük çocuklar bulunuyor.

Point Hotel, Oyungezer dergisinin yayıncısı SETI, Sony Eurasia ve Nintendo’nun Türkiye distribütörü Nortec Eurasia bir araya gelerek dünyada bile olmayan bir projeyi hayata geçirdi. Point Hotel Barbaros’un B3 katının tamamında, 1500 metrekarelik bir alanda, 1.4 milyon dolar harcanarak modern bir “atari salonu” kuruldu. The Game olarak adlandırılan bu oyun salonu içinde büyük çocukları eğlendirecek birçok oyunu ve faaliyeti bünyesinde barındırıyor.

The Game’de yer alan cihazların başlıcalarını Sony PlayStation 3 ve Nintendo Wii konsolları, Sony HDTV ve 3D HDTV’ler, Acer Predator masaüstü oyun bilgisayarları oluşturuyor. Toplam 150 adet konsolun bulunduğu The Game’de Guitar Hero, DJ Hero, Rock Band gibi oyunların bulunduğu üç farklı tematik müzik odası yer alıyor. Bunun dışında arkadaş gruplarının veya şirketlerin parti, özel çalışma, faaliyetler için kiralayabileceği altı ve sekiz kişi kapasiteli VIP odalar da içinde oyun konsolu, TV, bilgisayar gibi her türlü altyapıyı ve ekipmanı barındırıyor. PS3 veya Wii’den sıkılanlar için mobil konsollar veya dart gibi oyun seçenekleri de sunuluyor. Ayrıca The Game içinde üyelere ve misafirlere hizmet veren bir de bar bulunuyor. Bu arada, The Game’e 18 yaşından küçükler alınmayacak.

The Game, Point Hotel misafirleri ve kurumsal organizasyon davetlilerine açık bir ortam olacak. Dışarıdan gelmek isteyenler içinse üç, altı, dokuz ay veya bir yıllık üyelik modellerinin hazırlandığı belirtiliyor. Üyelik fiyatlarının yıllık 2000 TL seviyesinde olduğu The Game’de ilk yıl 1000 üye rakamına ulaşılması hedefleniyor. Sabah 10 ile gece 2 arasında açık olacak The Game’e dileyen üyeler misafirlerini de getirebilecek.

The Game sadece bir eğlence alanı değil, şirketler için tanıtım yapabilecekleri, “biçilmiş kaftan” niteliğinde bir ortam da olacak. Sony ve Nintendo gibi şirketler oyun odaklı tanıtımlarını burada yapmayı hedefliyor. Bunun dışında bazı oyunlar piyasaya çıkmadan önce The Game üyelerinin beğenisine sunulabilir.

The Game’in tanıtım toplantısında Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz, SETI Yapım ve Yayıncılık Kurucu Ortağı Tuğbek Ölek, Sony Eurasia PlayStation Genel Müdürü Özgür Kirazcı ve Nortec Eurasia Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu hazır bulundu. Türkiye ve Brezilya’nın küresel oyun sektörünün gözdesi konumunda olduğunun belirtildiği toplantıda 2015 yılında Türkiye’deki oyun pazarı hacminin 500 milyon TL’ye ulaşabileceği tahmininde bulunuldu.

The Game, deyim yerindeyse oyunseverleri çıldırtacak bir mekan. Her türlü ayrıntının düşünüldüğü ve uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu belli eden The Game başka yatırımcılardan da ilgi görüyormuş. Bu projenin Point Hotel Barbaros dışında ortamlara da taşınabileceği, franchising sisteminin bile uygulanabileceği düşünülüyor. Tabii, bu düşüncelerin hayata geçmesi The Game’in göstereceği başarılara bağlı.

Türkiye’de böyle etkileyici, profesyonelce hazırlanmış bir mekan görmek bizi oldukça mutlu etti. Aşağıda The Game’den bazı kareler bulabilirsiniz.

Galeri: The Game – Point Hotel Barbaros
[nggallery id=524]

BASIN BÜLTENİ

The Game, “Büyük Çocukları” oyuna davet ediyor

Playstatıon 3, Nintendo Wii, Acer Predator ve çok daha fazlası yüksek servis standartlarıyla THE GAME for Big Kids’de bir araya geliyor. Dijital eğlencenin en son olanaklarıyla dolu olan The Game, Point Hotel Barbaros’ta kapılarını açtı.

The Game, “Büyük Çocukları” oyuna davet ediyor
Point Hotel Barbaros, bir ilke imza atarak dünyada ve Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan digital oyun ve eğlence merkezi The Game’i ?büyük çocukların’ hizmetine sundu. Açılış toplantısına katılan Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz, SETI Yapım ve Yayıncılık Kurucu Ortağı Tuğbek Ölek, Sony Eurasia PlayStation Grup Müdürü Özgür Kirazcı ve Nortec Eurasia Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, The Game ile ilgili bilgileri paylaştılar.

300 kişinin aynı anda oyun oynayabileceği 1.500 m²’lik alana kurulan The Game, içerik ve işletme modeliyle benzersiz bir yapıya sahip. İş dünyasını teknoloji ile sadece iş hayatında değil oyun ve eğlence ortamında da buluşturanThe Game, ?büyük çocukların’ içerisinden çıkmak istemeyecekleri bir oyun merkezi olacak.

The Game, Sony PlayStation 3, Nintendo Wii ve Acer Predator PC’ler ile en yenilikçi video oyun teknolojilerini Point Hotel Barbaros’un yüksek servis kalitesi ile biraraya getiriyor.

Eve ait bir kavram olarak bilinen video oyunlarının tam tersine sosyal bir kavrama dönüşeceği The Game, 1,5 milyon dolarlık yatırımıyla misafirlerinin video oyunları konusundaki tüm yargılarını ve fikirlerini baştan çizecek kadar iddialı.

Oyun oynamaya var mısınız?
The Game misafirleri ister yarış simülatörlerinde üç boyutlu gözlüklerle hız yapmanın heyecanını yaşayacak, isterlerse dev perdede en sıkı futbol maçlarını oynayacak, isterlerse hareket algılama teknolojisiyle boks, tenis maçları yapabilecek.

Kapalı müzik odalarında bir rock yıldızı gibi hissetmek, underground partilerin en sıkı DJ’i olmak da mümkün; VIP odalarda dev perdeden film izlemek de? Half-Life ya da Quake sahnelerinden fırlamış gibi duran shooter alanında en son FPS oyunlarının ister tek kişi, ister çok oyunculu olarak oynanması imkânı misafirlerin adrenalin seviyesini yükseltecek.

Oyunlar üyelik sistemi ile oynanabilecek
Otel misafirlerinin dışında üyelik sisteminin geçerli olacağı The Game’e 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllıküye olunabilecek. Bireysel üyeliklerin yanısıra şirketler de kurumsal üyelik fırsatından yararlanabilecek. The Game,üyelerine sunacağı ayrıcalıklar ve etkinliklerin yanısıra yine üyelere özel olarak düzenleyeceği indoor ve outdoor aktiviteleriyle heyecanı sürekli kılacak.

Kurumsal organizasyonların adresi olacak

TheGame, alışılagelmiş kurumsal organizasyonlardan sıkılan ve farklı çözümler arayan şirketler için yepyeni bir alternatif olarak da dikkat çekiyor. Her türlü görüntü ve ses çözümlerini içeren bir altyapıya sahip The Game, oyun ve eğlenceli ortamı ile kurumsal organizasyonlar için stres giderici bir mekan olacak. Şirketlerin kurumsal toplantılar, seminerler, eğitimler ve lansmanlariçin rahatlıkla kullanabileceği The Game’deki sahne ve sunum alanları, dönüşebilen ve esnek kullanım alanlarına sahip izleme modülleri, her türlü etkinliğin kolaylıkla gerçekleşmesine olanak tanıyor.

Özel parti ve workshoplar da düzenlenebilecek
Arkadaşları ile birikte özel parti vermek ya da belirli sayıda kişiye özel workshop düzenlemek isteyen misafirler, The Game’in özel VIP odalarında bu fırsatı yakalayabilecekler. Minibar, PlayStation, Nintendo konsolları gibi cihazların yer aldığı VIP odalarda isteyen oyun oynayabilir, isteyen de sinema seyredebilir.

Oyun oynamayı bilmeyenler bile kısa sürede fenomene dönüşecek
Digital oyunları hiç bilmeyen ancak öğrenmek isteyenler, The Game’in oyun arşivi ile oyun dünyasına adım atacak. The Game çalışanları, oyun oynamak isteyen kişiye kendisi için en uygun olabilecek oyunu önererek bu oyunla ilgili hikayeyi anlatacak ve oyunun nasıl oynandığını gösterecek. Böylelikle hayatında hiç oyun oynamamış kişiler kısa zamanda oyun bilgi ve becerisini geliştirebilecek

The Game heyecanı odalara taşınabilecek

Point Hotel Barbaros’ta konaklayan misafirler, digital oyun heyecanını odalarında yaşamak isterlerse, The Game’in odalara sağladığı oyun servisinden yararlanabilecekler.

En son oyun ve donanımlarına sahip olmak isteyen oyun tutkunları, ihtiyaçlarını  The Game içerisinde bulunan ve Türkiye’nin oyun konusunda en profesyonel perakendecilerinden olan Mavi Shop desteğiyle açılan The Game Shop’tan satın alabilecekler.


İLGİLİ HABERLER