Manşetler

Türkiye’de 4G 2016’nın başından itibaren hizmete girecek

vodafone-4g-900-mhz-test-huawei-110315

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan ilân ile birlikte 26 Mayısta frekans ihalesinin yapılacağı kesinlik kazanmıştı. Şimdi de 4G servisinin ne zaman sunulmaya başlanacağına dair net bir tarih dillendirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 26 Mayısta gerçekleştirilecek 4G ihalesinin arkasından, bu hizmetin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren sunulmasının planlandığını kaydetti, o süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hâle getirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

İhale sonucunda dağıtılacak 20 paketin en düşük değer toplamının KDC hariç yaklaşık 2,3 milyar avro olduğunu belirten Bilgin, yetkilendirme süresinin de yetkilendirme tarihinden itibaren 30 Nisan 2029’a kadar geçerli olacağını vurguladı.

4G hizmetiyle birlikte kullanıcılar uyumlu akıllı telefonlar, tabletler veya diğer mobil cihazlarla daha yüksek hızda veri iletişimi sağlayabilecek, telefon görüşmeleri daha net; izlenen videoların yükleme süreleri daha kısa olacak. Ayrıca mobil cihazlarda gezilen web siteleri de 4G bağlantısı sayesinde daha hızlı şekilde açılacak. 4G’nin hayatımıza getirecekleriyle ilgili detayları 4G ile ilgili olarak hazırladığımız dosya haberinde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER