Manşetler

Turkcell ilk yerli akıllı telefon Gebze’nin üretimi için kolları sıvadı

Turkcell önemli bir açıklama yapmak için mekan olarak Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ni seçti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı bir basın toplantısıyla Turkcell’in Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonunu üretmeye başlayacağı ilan edildi.

turkcell-gebze

Turkcell’in 700 kişilik Ar-Ge merkezi Turkcell Teknoloji şimdiye kadar Turkcell’in akıllı telefon ve tabletleri için geliştirdiği yazılımlarla ön plana çıkmıştı. Giriş ve orta seviyedeki Turkcell T serisi akıllı telefonlar Turkcell Teknoloji ekibinin uygulamaları ve Android işletim sistemi üzerinde yaptıkları optimizasyonlar sayesinde düzgün bir kullanıcı deneyimi sağlıyordu. Şimdi hedef büyüten Turkcell Teknoloji yazılımın yanı sıra donanıma da el atıyor. Qualcomm’un işbirliği kapsamında geliştirilecek “Gebze” kod adlı akıllı telefon ile birlikte her 1 milyon adetlik satışla yarım milyar TL’lik ekonomik katkı yapılması, cari açığın azaltılması amaçlanıyor. Söz konusu Gebze akıllı telefonun bu yıl içinde tüketiciyle buluşması ve herkesin ulaşabileceği uygun bir fiyattan satılması bekleniyor.

Bu arada basın toplantısında Turkcell ile dünyanın mobil teknoloji alanında lider firmalarından Qualcomm arasında cep telefonu, tablet bilgisayar ve makineler arası iletişim (M2M) cihazları geliştirilmesine yönelik ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak üzere işbirliği anlaşması da imzalandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER