Manşetler

Turkcell T70 tanıtıldı: 5.2 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP kamera

turkcell t70

turkcell t70Şimdiye kadar 2 milyon 500 bin T serisi Android cihazı satışı gerçekleştiren, aynı zamanda bu seriyle birlikte veri kullanımını 13 kat artıran Turkcell, yeni akıllı telefonu Turkcell T70 ile birlikte bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor. Bir süredir beklenen bu yeni T serisi akıllı telefonu İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı.

Turkcell T70’in 649 TL gibi bir fiyatı olacak, aynı zamanda Turkcell Finans AŞ ile bu telefonu 36 ay taksitle ayda 25 TL karşılığında edinmek mümkün olacak. İlk 3 ay boyunca aylık 1 GB internet de Turkcell T70’i satın alanlara hediye ediliyor.

Turkcell T70’e sunulan fırsatlar arasında 36 boyunca her ay 5 GB BiP veri kullanımı, ilk 3 ay 5 GB Turkcell TV+ kullanım hakkı, 36 ay boyunca aylık 50 GB Turkcell Akıllı Depo kullanım hakkı ve ilk 3 ay boyunca Fizy aboneliği bulunuyor.

turkcell t70Turkcell T70’de 5.2 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Dört çekirdekli Qualcomm işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası diğer donanım bileşenleri arasında yer alıyor. 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, HD video kayıt özelliği, otomatik netleme ve flaş, farklı çekim modları, sesli komutla selfie çekebilme de başlıca kamera özellikleri arasında bulunuyor.

T70’te Android 6.0 Marhsmallow çalışıyor. Android N sürümü çıktığında bu yeni sürüme geçiş imkanı sunacak. Turkcell’in BiP, Turkcell TV+, Fizy, Turkcell Akademi, Akıllı Depo, Goller Cepte, Hesabım gibi uygulamaları da yüklü olarak gelecek. Bazı Turkcell uygulamaları silinebilirken Fizy ve benzeri bazı uygulamalar sistemden silinemiyor. 10 saate kadar konuşma imkanı sağlayan 2540 mAh kapasiteli bir pil de telefonda bulunuyor. Ayrıca Kolay Arayüz adı verilen özel bir arayüz sayesinde Turkcell T70’i özellikle orta yaşlılar ve yaşlılar daha iyi şekilde kullanabilecekler.

Turkcell T70 Kategori 4 LTE desteğine sahip bir cihaz. Bu da saniyede 150 Mbit’e varan indirme ve 50 Mbit’e varan yükleme hızlarına erişilebileceği anlamına geliyor. Telefonun VoLTE desteğinin bulunmadığını da belirtelim.

Turkcell’in geçen yıl çıkardığı T60 modeli teknik özellikler bakımından T70’den daha üstte bir çizgiye sahipti. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, T60’ı getirdikleri zamanlarda 900 TL seviyesi fiyat bandının boş olduğunu ve bunu T60 profilinde bir modelle doldurduklarını, daha sonra da arkalarından diğer üreticilerin geldiğini söyledi. Turkcell T70 ile birlikte, müşteri talepleri doğrultusunda farklı bir fiyat segmentini doldurmayı amaçladıklarını, açtıkları bu yoldan diğer üreticilerin de geleceğini düşündüklerini kaydetti.

Turkcell geçtiğimiz ay içinde Vestel ile ortak bir lansman gerçekleştirmiş, Venus V3 5020 gibi benzer fiyat noktasından satılan bir telefonu lanse etmişti. Bu iki telefonun birbirini baltayıp baltalamayacağına dair bir soruya Murat Erkan, aslında T70’in ekran büyüklüğü ve RAM bakımından daha üstün olduğunu, ayrıca fiyatının da biraz daha yukarıda olduğunu kaydetti. Kısacası her iki telefon farklı fiyat segmentlerinde ve farklı kullanıcılara hitap ediyor.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER