Manşetler

Turkcell T11 kutusundan çıkıyor, ilk izlenimler – Galeri & Video

turkcell-t11-unboxing-00002

Türkiye’de 2011 yılının ilgi gören Android cihazları arasında yer alan T20‘nin ardından Turkcell yeni bir Maxiphone akıllı telefon modeliyle daha karşımızda. Geçtiğimiz hafta resmi duyurusu yapılan Turkcell T11 nihayet Teknoblog Test Merkezine de ulaştı. Jelatini üzerinde duran cihazın kutusunu açma işlemini sizinle paylaşmak istedik. Ayrıca cihazın içinden neler çıktığı konusunda bilgi verelim dedik.

Turkcell T11, ZTE tarafından üretilmiş, cihazın kutusunun açtığınızda karşımıza ZTE’nin Türkiye genelindeki yetkili servis noktalarının iletişim bilgileri çıkıyor. Ayrıca Turkcell Müzik’ten ücretsiz 50 şarkılık hediyeyi kullanmak için bir hediye kartı da kutuyu açtığımızda ilk gördüklerimiz arasında bulunuyor. Kutu içinde 2 GB’lık microSD kart da yer almakta. Mikrofonlu kulaklık ve USB kablosunun yanı sıra microUSB şarj cihazı da Turkcell T11’nin kutusundan çıkanlar arasında yer alıyor.

Turkcell T11 bar tipinde ve tamamen dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen bir telefon. Yazı yazma işlemi Android’in sanal klavyesi yardımıyla gerçekleşiyor. 2.8 inç’lik, 240 x 320 çözünürlüklü ekran üzerinde klavye tuşları biraz küçük gibi görünse de yazı yazma işlemi az hatayla gerçekleştirilebiliyor. Turkcell T11’de 600 MHz hızında çalışan ARM v6 işlemci bulunuyor. İlk izlenimlerimize göre işlemci cihazın menülerinde düzgün bir şekilde dolaşmayı sağlıyor. Ekranın dokunmalara olan tepkisi de iyi sayılır.

turkcell-t11-unboxing-00001

Turkcell T11’de Android 2.3.5 Gingerbread yüklü geliyor. Uygulama mağazası olarak hem Android Market’i hem de Turkcell’in kendi mobil uygulama mağazası olan Turkcell T-Market bulunuyor. Ayrıca Turkcell’in çeşitli servislerine ait Android uygulamaları da yüklü bir şekilde ve beş sayfalı ana ekrana serpiştirilmiş şekilde geliyor. Uygulama menüsü sayfalı yapıda hazırlanmış. Ana ekran ve uygulama menüsünde en altta sabit bir şekilde duran dört adet kısayol bulunuyor. Telefon, internet tarayıcısı ve mesajlara bu şekilde rahatlıkla ulaşılıyor.

Şimdilik burada keselim. Turkcell T11 ile ilgili daha fazla detayı cihazı biraz daha inceledikten sonra aktaracağız. O zamana kadar Turkcell T11’in kutusundan çıkışıyla sizi başbaşa bırakalım. Ayrıca cihaza ait birkaç fotoğrafı da aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Video: Turkcell T11 Kutusundan Çıkıyor

Galeri: Turkcell T11 Kutusundan Çıkıyor
[nggallery id=806]

İLGİLİ HABERLER