Teknoloji

Turkcell ön ödemeli kartı Paycell Card ile 10 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell paycell card2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) önemli duyurular yapan şirketlerin arasına Turkcell de katıldı. Şirket, yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’ı Barselona’da duyurdu. Turkcell Paycell Card ile 10 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Paycell Card, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) alınacak onayın ardından müşterileriyle buluşacak. Alışverişte avantajlı fırsatlar vadeden Paycell Card, entegre mobil uygulamasıyla da akıllı telefon üzerinden finansal servislerden yararlanma imkanı sağlayacak. Yurt içinde, yurt dışında ve çevrim içi alışverişlerde kullanılabilecek olan kart, kişiye özel teklifleri de sunacak.

Toplantıda konuşan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Finans ve teknolojinin buluştuğu Fintek alanında sunduğumuz ürün ve hizmet yelpazemizi her geçen gün daha da genişletiyoruz. Bir yandan Financell ile müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlarken, diğer yandan Paycell ile fark yaratan ödeme çözümlerimizi sunmaya devam ediyoruz. BDDK’ya yapacağımız başvurunun ve gerekli izinlerin alınmasının ardından çok yakında müşterilerimizi yeni nesil ödeme kartımız Paycell Card’ın sunacağı avantajlar ile de tanıştıracağız. Hedefimiz 3 yılda 10 milyon Paycell Card’lı müşteri. Cep telefonu ile kurduğumuz iletişim ve güven ilişkisini finansal hizmetler alanına da taşıyoruz. Müşterilerimizin bu alandaki ihtiyaçlarına yönelik basit ve teknolojik çözümler sunarak onlarla olan ilişkimizi daha da güçlendiriyoruz.”

Terzioğlu, sundukları hizmetlerin Türkiye’de ekonominin kayıt altına alınmasına önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 50’lik kısmının finansal hizmetleri kullandığını belirten Turkcell CEO’su, bu oranı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 90’a taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Bu konuda bankalara rakip olmak yerine tamamlayıcı ve çözüm ortağı olmak istediklerini söyleyen Terzioğlu, yakında bu konudaki işbirliklerinin de duyurulacağını ifade etti.

Turkcell Paycell Card’ı Turkcell İletişim Merkezleri ve anlaşmalı mağazalarda satacak

Turkcell Paycell Card satışını Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) ve anlaşmalı mağazalar üzerinden gerçekleştirecek. Kartı satın alırken başvuru süreci olmayacak, Paycell Card üzerinde bir isim yazmadan kullanıcılara teslim edilecek. Satın alınan karta, nakit veya kredi kartı üzerinden yükleme yapıldıktan sonra kart kullanıma hazır olacak.

İsme özel kart başvurusu ise Paycell uygulamasının yanı sıra Platinum ve gnc gibi Turkcell uygulamalarından gerçekleştirilecek. Başvurunun ardından kart kullanıcıların adresine teslim edilecek.

Paycell Card’a para yükleme işlemi ise TİM ve anlaşmalı mağazalardan nakit, Paycell uygulaması üzerinden kart ve bankaların EFT/havale sistemleri üzerinden transfer yoluyla gerçekleştirilebilecek. Bunlara ek olarak, anlaşmalı banka ATM’lerinden de para yüklemesi yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER