Manşetler

Turkcell Mobil Sanallaştırma ile telefonlarda iş ve özel hayat birbirinden ayrılacak – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Özellikle şirket çalışanlarının yaşadığı bir sorundur. Telefonlarına kişisel zevkine göre bir uygulama yüklemek isterler, ancak şirketin bilişim yönetimi bu telefona birşeyler yükleme seçeneğini güvenlik kaygısıyla kapatmıştır. Bu durumda da çalışanın hevesi kursağında kalmıştır, çok azimli bir kişiyse şirketin bilişim yöneticisine başvurup telefonuna uygulamayı yüklemek için izin alması gerekir.

Mobil cihazlarda sanallaştırma teknolojileri sayesinde bu tarz sorunların ortadan kalkacağını biliyoruz. Çeşitli şirketlerin de bu yönde çalışmalar yaptığına tanık olduk. Bunların arasında Turkcell de bulunuyor. Turkcell Mobil Sanallaştırma teknolojisi sayesinde kişinin kurumsal alanda ve özel hayatında kullandığı profiller birbirinden kesin çizgilerle ayrılıyor. Kullanıcı normalde kullandığı özel alana dilediği gibi uygulama veya oyun yükleyebiliyor. Ayrıca kişisel e-posta hesaplarına da bu alandan erişebiliyor.

Bir PIN kodu yardımıyla girilen kurumsal alanda ise tamamen farklı bir arayüz, doğrusunu söylemek gerekirse biraz ciddi hazırlanmış, kullanıcıları karşılıyor. Bu alan tamamen şirketin bilişim yönetimi tarafından kontrol ediliyor. Kullanıcı kurumsal e-posta hesabına bu alan üzerinden erişiyor.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in Turkcell Teknoloji Zirvesi açılış konuşması sırasında bu teknolojiyi tanıtan ufak bir sunum gerçekleştirildi. Aşağıdaki videoda bu sunumu bulabilirsiniz.

Video: Turkcell Mobil Sanallaştırma teknolojisi tanıtımı

İLGİLİ HABERLER