Manşetler

Turkcell fiberde 1 milyon müşteriye ulaşmasını 100 Mbps hızla kutluyor

turkcell fiberTurkcell fiber hizmetlerinden faydalanan müşteri sayısının 1 milyona ulaştığını açıkladı. Bu önemli kilometre taşının aşıldığını bir basın toplantısıyla duyuran şirket, fiber yatırımlarının genel durumu hakkında da bilgi verdi. Toplantıya Turkcell’in ilk fiber müşterisi Bülent Solakoğlu ve 1 milyonuncu fiber müşterisi Onur Yalçın da katıldı. Solakoğlu ve Yalçın’a T70 cep telefonu, T tablet ve televizyondan oluşan özel paket hediye edildi. Şirket, 1 milyon fiber müşteriye ulaşmasını kutlamak için aralık ayı boyunca tüm müşterilerine 100 Mbps hız deneyimi yaşatacak. Yine aralık ayı boyunca fiber altyapı üzerinden Turkcell TV+ hizmeti alan müşteriler, en büyük pakette bulunan içerikleri izleyebilecek.

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, şirketin fiber yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu. Fiber yatırımlarını müşteriye dönüştürme oranında yüzde 40,2’ye ulaşarak Avrupa ortalamasını aştıklarını söyleyen Erkan, zorluklara rağmen 1 milyon müşteriye ulaşmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Erkan, fiber internet hizmetinin sunulduğu mevcut 15 şehre Denizli, Manisa ve Tekirdağ’ın da ekleneceğini açıkladı.

Erkan, rakiplerinin de fiber yatırımlarını Turkcell Superonline’ın fiber hizmetlerinin götürdüğü yerlere yaptıklarına dikkat çekti. BTK’nın verilerini kaynak olarak gösteren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, fiber yatırımlarının yüzde 88,6’sının kendilerinin fiber hizmeti götürdüğü yerlere yapıldığını belirtti. Erkan, Turkcell olarak bugüne fibere 4.2 milyar TL yatırım yaptıklarını ve 36 bin 300 kilometreyi aşan fiber ağıyla 2.6 milyon haneye fiber internet götürdüklerini sözlerine ekledi.

Turkcell fiber götürülemeyen evlere WTTH teknolojisiyle havadan 4.5G hızında internet götürecek

4.5G ihalesinde Turkcell’in en fazla sayıda frekansı aldığını hatırlatan Erkan, bu sayede ADSL için alternatif arayanlara başka çözümler de sunabildiklerini belirtti. Fiber götürülemeyen evlere ulaşmanın peşinde olduklarını söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, bunun için WTTH (Wireless to the Home) teknolojisi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Erkan, testleri süren projeyle bir ilki daha gerçekleştirecek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

WTTH teknolojisinde modemin üzerinde bir SIM kart bulunacak. Son kullanıcı başka bir internet şebekesine ihtiyaç duymadan SIM takılı WTTH modem 4.5G baz istasyonuna bağlanıp yüksek hızda internet hizmeti alabilecek.

İLGİLİ HABERLER