Manşetler

Turkcell “çift taşıyıcı” teknolojisiyle birlikte 3G şebekesinde 42 Mbps hıza çıkacak

28 Kasım 2008 tarihinde düzenlenen 3G ihalesinde en yüksek bedeli verip A tipi lisans alan Turkcell 3G altyapısı için yatırımlarını sürdürüyor. 3G teknolojilerinin yeni bir halkası olan çift taşıyıcı teknolojisini şebekesine uygulamaya başlayan Turkcell böylelikle bu teknolojiyi dünya çapında kullanan ilk 10 operatör arasına girmiş oluyor.

Turkcell’in güncellenmiş şebekesiyle birlikte kullanıcılara saniyede 42 Mb’e varan hızlarda veri iletişimi imkanı sağlanacak. Tabii bu teknolojiden tam anlamıyla yararlanmak için uygun modem veya akıllı telefona sahip olmak gerekiyor. Turkcell bu noktada da üstüne düşeni yapıyor, çok yakında 43.2 Mbps’lik veri iletimine imkan tanıyacak Turkcell 3G VINN modem kullanıma sunulacak. Çift taşıyıcı teknolojisi sayesinde web sayfalarının açılış hızı artacak, online oyunlarda çok önemli sayılan tepki süreleri önemli ölçüde iyileşecek. Saniyede 42 megabit hız sayesinde 700 MB’lık bir filmi yalnızca 2 dakika 13 saniyede indirmek mümkün olacak.

Çift taşıyıcı teknolojisi ve bu teknolojinin Turkcell 3G abonelerine sunacakları hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, aşağıdaki ilgili bağlantıda yer alan basın bültenini indirip bilgi alabilirler.

İlgili – Turkcell: Basın Bülteni [PDF]

İLGİLİ HABERLER