Teknoloji

Turkcell 2014’ün üçüncü çeyreğinde internet sayesinde rekor sonuçlar elde etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-logo-191012

Turkcell 2014’ün üçüncü çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Turkcell Grup gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artarak, şirket tarihinin en yüksek seviyesi olan 3 milyar 162 milyon TL’ye yükseldi. Bu gelişimde  yüzde 38 oranında artan mobil internet geliri ve yüzde 38,2 oranında büyüyen Turkcell Superonline önemli bir rol oynadı. Grubun amortisman, vergi ve faiz öncesi kârı yüzde 3 artışla 1 milyar 50 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakam da şirket için ayrı bir rekor anlamına gelirken, net kâr da 755 milyon TL olarak gerçekleşti.

Turkcell 2014’ün üçüncü çeyreğinde Türkiye’de 97 bin yeni abone kazanırken, faturalı abone sayısı bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Faturalı abonelerin Turkcell’in abone sayısındaki oranı yüzde 42,6’ya çıkarken, şirket üçüncü çeyreği toplamda 34,7 milyon aboneyle tamamladı.

Üçüncü çeyrek sonuçlarını yorumlayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önlerinde teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya olduğunu; bu yeni dünyanın bir yanında mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünlerin, diğer yanında ise bu alanları etkin ve kesintisiz biçimde buluşturan bir ağ altyapısının olduğunu belirtti. Ciliv başarının anahtarının ise bu güçlü ağı kullanarak yeni teknolojileri iş kollarına uyarlamakta yattığını ifade etti. Teknolojiyi kullanarak müşterileri için fark yaratanların rekabette öne geçtiğini ve şirketlerini başarıya taşıdığını söyleyen Ciliv, Turkcell’in güçlü ağ altyapısını hem müşterilerinin hem de Türkiye’nin hizmetine sunduklarını ve yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlara eşlik ettiklerini dile getirdi. Turkcell Genel Müdürü, önümüzdeki dönemde de teknolojileri, inovasyon güçleri ve üstün ağlarıyla müşterilerinin yanında olmaya ve onların işini geleceğe taşımaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Turkcell’in üçüncü çeyreği başarılı sonuçlarla tamamlamasında grup şirketlerinin performansı da önemli bir rol oynadı. Turkcell iştiraklerinin geliri yüzde 11’lik bir artışla 685 milyon TL’ye ulaşırken, grup gelirlerine olan katkılarının oranı yüzde 21,7’ye çıktı. Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38,2 artırarak 327,6 milyon TL’ye taşıyan Turkcell Superonline, üçüncü çeyrekte 69 bin yeni abone kazanarak toplamda 1.1 milyon aboneye ulaştı. Fiber internet abonelerinin sayısı ise 33 bin artışla 686 bin oldu.

Mobil genişbant gelirlerinin artmasında Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısının artması da büyük pay sahibi oldu. Şebeke içindeki akıllı telefon sayısı üçüncü çeyrekte 923 binlik artışla 11.9 milyona yükseldi. Böylelikle Turkcell şebekesindeki akıllı telefon penetrasyon oranı yüzde 37 seviyesine çıktı. Yaşanan bu artışta ağustos ayının sonunda başlayan Akıllı Telefon Festival’inin ve 9 Temmuzda satışa sunulan Turkcell T50’nin önemli rol oynadğı belirtildi.

Turkcell’in en yeni akıllı telefonu T50, ağustos ayında Türkiye’nin en çok satan akıllı telefonu oldu. T50 piyasaya sürüldüğü 9 Temmuz tarihinden bu yana 270 bin adet satmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER