Teknoloji

Türk Telekom 2012’nin ilk çeyreğine ait rakamları açıkladı

Türk Telekom, 2012’nin ilk çeyreğine ait rakamları kamuoyu ile paylaştı. Grubun ilk çeyrek gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 3 artarak 3 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde fiber internete ulaşan hane sayısının da 1 milyonu aşması çarpıcı bir ilerleme olarak dikkat çekiyor. ADSL hizmetinden faydalananların sayısı ise ilk çeyrek itibariyle 7 milyonu aşarak en yüksek seviyeye ulaştı.

Rakamları değerlendiren Türk Telekom CEO’su Hakam Kanafani, yılın ilk çeyreğinde özellikle yeni sabit geniş bant ürünleri ve hizmetleri ile yıla iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade etti. Türkiye’deki mobil pazarının ne kadar rekabetçi olduğunun her gün daha iyi anlaşıldığını dile getiren CEO, sektördeki yoğun rekabete rağmen Avea’nın göstermiş olduğu büyümeden ötürü de memnun olduklarının altını çizdi.

Grubun eğitim içeriği şirketi Sebit’e dair bilgileri de paylaşan Kanafani, ilk çeyrekte online eğitim uygulamaları marketini hizmete sunduklarını ve Sebit ile dünyanın bir çok yerinde online eğitim içeriği sunmaktan ötürü gururlu olduklarını söyledi.

Türk Telekom; yılın ilk çeyreğinde hem sabit hem de mobilde 405 milyon TL yatırım yaparken, grup bu dönemde güçlü bir FAVÖK marjı elde etti. Grubun, mobil sektöründeki amiral gemisi Avea bu dönemde 170 bin net abone elde ederek toplam abone sayısını 12,9 milyona çıkarırken, gelirlerini de % 12 oranında arttırdı ve 787 milyon TL’ye yükseltti.

İLGİLİ HABERLER