Teknoloji

Türk hackerlar Almanya ve Hollanda’yı protesto için çok sayıda Twitter hesabını ele geçirdi

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitterTürkiye ile Almanya ve Hollanda arasında yaşanan propaganda krizinin etkileri devam ediyor. Türk hackerler, Almanya ve Hollanda’nın uygulamalarını protesto etmek amacıyla pek çok Twitter hesabını ele geçirdi. UNICEF’in ABD ofisinin, Alman futbol takımı Borussia Dortmund’un, Bayern Münih’te top koşturan futbolcu Javi Martinez’in ve daha pek çok ünlü ismin ve kuruluşun hesabı saldırganların hedefi oldu.

Turk hackerlarEle geçirilen hesaplardan “Bu size ufak bir Osmanlı tokadı. 16 Nisan’da görüşmek üzere” notu eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009’da Davos’ta yaptığı “One Minute” çıkışının videosu paylaşıldı. Paylaşımlarda “#Nazialmanya” ve “#Nazihollanda” etiketleri de kullanıldı.

twitter-turk-hacker-saldiri-150317-2Ele geçirilen hesaplardan bazılarının kapak fotoğrafı da Türk bayrağıyla değiştirildi. Saldırıya uğrayan hesaplar, bir süre sonra yeniden sahiplerine iade edildi. Söz konusu paylaşımlar da kaldırıldı.

twitter-turk-hacker-saldiri-150317-3Türk hackerler hesapları Twitter Counter üzerinden ele geçirdi

Saldırının Hollanda merkezli analiz uygulaması Twitter Counter ile bağlantılı olduğu belirtildi. Henüz geçtiğimiz kasım ayında bir saldırının hedefi olan Twitter Counter, kullanıcılarının “spam” paylaşımlarda bulunmasına yol açmıştı. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada uygulamanın 2 milyondan fazla kullanıcısı olduğu belirtilmişti.

Twitter Counter tarafından yapılan açıklamada, durumdan haberdar olunduğu ve konuya ilişkin incelemenin başlatıldığı ifade edildi. Şirket saldırı konusunda sorumluluğu kesin olarak üstlenmese de, önlem almak adına sistemi üzerinden Twitter’da paylaşım yapmayı engellediğini ve uygulama anahtarını değiştirdiğini açıkladı. Twitter Counter, kullanıcılarının şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini saklamadığının altını çizdi.

Twitter’dan ise şimdilik konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER