Eğlence

TuneIn paralı paketinde MLB ve reklamsız radyo kanalları sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tune-in-premium-260815

Radyo dinleme uygulaması TuneIn geleneksel radyonun ötesine geçmeye devam ediyor, kullanıcılarına ücretli içerikler sunmaya başlıyor. Bu kapsamda 40 bin sesli kitap, 600 adet reklamsız müzik istasyonu ve en önemlisi Amerikan Beyzbol Ligi’nin karşılaşmalarını canlı yayınlayan MLB’nin yayınları TuneIn’in bu ücretli paketinde yer alıyor. Ayrıca İngiltere Premier Ligi ve Alman Bundesliga maçlarını canlı yayınlarına erişim de bu paket dahilinde sunuluyor.

 

TuneIn’in Premium paketi şu anda ABD, İngiltere ve Kanada’da faaliyete geçmiş durumda ve aylık 7.99 dolarlık ücrete sahip. Önümüzdeki birkaç ay içinde dünya çapında birçok noktada bu paketin sunulması bekleniyor.

Reklamsız radyo yayınları ve sesli kitaplar TuneIn’in 60 milyon kullanıcısının en çok talep ettiği içerikler arasında yer alıyor. TuneIn reklamsız radyo istasyonlarını sunmak için mevcut radyo istasyonlarının yayınlarını alıyor, bunlardan reklamları ayıklayarak yerine reklam aralıklarına tam olarak denk gelecek şarkılar yerleştiriyor. Yerel istasyon normal yayınına devam ediyor, reklamsız yayın TuneIn’in denetiminde sunulmuş oluyor.

Kullanıcıların müzik dinleme servislerinden yararlanmak yerine neden reklamsız radyo istasyonlarını tercih edeceği sorusuyla ilgili olarak, TuneIn bunların iki farklı deneyim olduğuna dikkat çekiyor; bazı insanların birini bazılarının ise diğerini isteyebileceğini söylüyor.

TuneIn CEO’su John Dunham TuneIn ile Spotify arasındaki ilişkinin radyo ve CD arasındaki ilişkiye benzer olduğunu, birinin varlığının diğerini öldürmediğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER