Teknoloji

Tumblr popüler sanatçılarından insanların seveceği reklamlar hazırlamalarını istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tumblr-creatrs-230115

Tumblr’ın GIF animasyonlarıyla dolu akışı pek çok kişinin siteyi düzenli olarak ziyaret etmesini sağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Şirket bu akışın reklamların gelişiyle bozulmaması için de kolları sıvamış durumda. Bunun için Creatrs Network adını taşıyan özel bir grup oluşturan Tumblr, bünyesindeki popüler sanatçılarından insanların seveceği reklamlar hazırlamalarını istiyor. Yapılan açıklamada bu özelliğin yaklaşık 1 yıldır şirket bünyesinde test edildiği ve şimdiden aralarında Axe ve Gap’in de bulunduğu bir grup şirketle başarılı testlerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Tumblr, şirketlerin herhangi bir panoya bile yapıştırılacak reklamlar yerine kendi doğasına daha uygun reklamlar hazırlamalarını ve bunun için Tumblr’ı iyi bilenlerden yardım almalarını istiyor. Bu konuda akla gelen ilk yöntem GIF animasyonları olsa da, bu animasyonların da insanları paylaşıma teşvik edecek biçimde hazırlanması büyük önem taşıyor. Reklamların akışta bir sanat eseri gibi gözükmesini amaçlayan Tumblr, bu tarz reklamlara imza atan kullanıcıların platform içinde ön plana çıkartılacaklarının sözünü verdi.

Tumblr tarafından Creatrs içinde bulunan sanatçılara yapılan ödeme miktarının 250 bin doları bulduğu açıklanırken, programın resmi duyurusunun yapılması ve daha fazla şirketin bu ağdan faydalanmasıyla birlikte yapılan ödeme miktarının daha da artması öngörülüyor. Blog servisinin Creatrs Network ile önümüzdeki dönemde sanatçılara daha fazla imkan sağlama planını uygulamaya koyduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER