Teknoloji

Tumblr Labs ile deneysel özellikler kullanıcılarca test edilecek

tumblr labsTumblr, kullanıcılarının deneysel özellikleri standart olarak sunulmadan önce test etmelerini sağlayacak yeni bir girişimi hayata geçiriyor. “Tumblr Labs” adını taşıyan program, dileyen tüm Tumblr kullanıcılarının katılımına açık olacak. Kullanıcılar Tumblr’ın web sitesindeki ayarlar menüsü üzerinden programa katılabildikleri gibi, diledikleri zaman da çıkış yapabilecek.

Şirket, programa katılacak kullanıcıları sunulan deneysel özelliklerden bazılarının Tumblr’ın ana versiyonunda yapılacak güncellemeler sonrasında işlemeyebileceğinin uyarısını yapmayı da ihmal etmiyor. Tumblr Labs programı, yola kullanıcılara test edebilecekleri dört özellik sunarak çıkıyor.

Bu özellikler arasında Tumblr paylaşımlarının başkaları tarafından yapılan tekrar paylaşımlarını gösteren bir grafik, sıralanmış paylaşımlar için daha gelişmiş takvimleme seçenekleri, Tumblr arkadaşlarını gruplamak için daha iyi araçlar ve Tumblr paylaşımlarının renklerini değiştirebilme yeteneği program çerçevesinde deneme amacıyla kullanıcıların karşısına çıkarılan özellikler arasında bulunuyor.

Söz konusu özellikler kulağa hoş gelen eklentiler olsalar da, pek çok Tumblr kullanıcısının talep ettiği ve üçüncü taraf servisler aracılığıyla ulaştığı imkanların yanında biraz sönük kalıyorlar. XKit gibi servisler, Tumblr’ın Labs programı çerçevesinde sunduğundan daha fazla kişiselleştirme seçeneğini kullanıcılarla buluşturuyor. Ancak Labs programı genişledikçe kullanıcılara deney amacıyla sunulan seçeneklerin sayısının da artması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER