EğlenceManşetler

Tumblr canlı video özelliğini kullanıma sunuyor

tumblr canli videoGiderek genişleyen canlı video pazarının en yeni üyesi, Tumblr oluyor. Geçtiğimiz hafta sonunda Twitter’da David Chartier tarafından ortaya çıkarılan promosyon sayfası, şirketin hazırlıklarında son aşamaya geldiğini gösteriyor. Söz konusu sayfaya göre, Tumblr canlı video yayını özelliğini 21 Haziran itibarıyla faaliyete geçirecek. Ancak bu konuda nihai kararın halen verilmediği söylentiler arasında yer alıyor.

Twitter üzerinden paylaşılan promosyon görüntülerinin varlığı, TechCrunch’a gönderilen bir açıklamayla doğrulandı. Şirketin canlı video yayını konusundaki yaklaşımının nasıl şekilleneceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. Tumblr’ın önünde ilham almak için Facebook, Periscope ve Twitch gibi örnekler bulunuyor.

Merkezi New York’ta bulunan Tumblr, bundan üç yıl önce Yahoo tarafından satın alınmıştı. Kurulduğu 2007’den bu yana istikrarlı bir biçimde büyüyen Tumblr, Ocak 2016 tarihli verilere göre aylık 555 milyon civarında ziyaretçiye sahip. Platformun bünyesindeki blog sayısı ise 300 milyona ulaşmış durumda.

Tumblr canlı video özelliğinin sunum biçimi merak ediliyor

Çok yönlü bir site olan Tumblr, hem şık tasarımlı bir web sitesi oluşturmak hem de tamamen kişisel zevkler doğrultusunda tekrar paylaşılmış içeriklerin bulunduğu bir kişisel blog olarak kullanılabiliyor. Tumblr özü itibarıyla videonun arka planda kaldığı bir platform. Dolayısıyla canlı video yayını özelliğinin servis içinde nasıl konumlandırılacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER