Teknoloji

TTNET en düşük bağlantı hızını ikiye katladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TTNET Türkiye genelindeki abonelerini sevindirecek bir gelişmeye imza atarak, en düşük bağlantı hızını 8 MBps’ye kadardan 16 Mbps’ye kadara yükseltti. Nisan ayında başlayan çalışmalar sonucu artılan genişbant hızına ek olarak, fiber bağlantıda başlangıç hızını 24 Mbps’ye çıkarttı. Bağlantı hızının ikiye katlanmasını duyurmak için düzenlenen basın toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, 2013 yılında Türkiye genişbant internet pazarını rekorlarla büyüttüklerini ve her geçen gün daha fazla aboneyi yüksek hızlarla tanıştırmak adına çalışmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Kaya Türkiye’de internetin lideri olarak pazarı büyütme konusunda herkesten daha fazla sorumluluk hissettiklerinin de altını çizdi.

TTNET-logo

Türk Telekom tarafından sağlanan güçlü fiber optik altyapısı sayesinde Türkiye’nin 81 iline interneti sunduklarını belirten Kaya, genişbant pazarını büyüterek liderliklerini sürdürmeyi istediklerini ifade etti ve yeni paketlerle Türkiye’nin hızına hız katacaklarını söyledi. TTNET Genel Müdürü Genişbant bağlantı hizmetinde giriş seviyesini 8 Mbps’ye kadardan 16 Mbps’ye kadara yükseltmeleri sayesinde internet kullanımın yaygınlaşma hızının artacağını da sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert N. Başar’da hızın TTNET’in işi olduğunun ve bu işi sahiplendiklerinin altını çizdi. Fibernet’teki başlangıç paket hızını 24 Mbps’ye çektiklerini hatırlatan Başar, 2014’ün ilk çeyreği itibarıyla TTNET’in fiber abone sayısının 660 bine ulaştığını belirtti. Müşterilerinin yüksek hızlı internet keyfini yaşamalarına yardımcı olmak için yeni dönemde tüm müşterilere 100 Mbps’ye kadar hızları destekleyecek hiper hızlı modemi sunduklarını söyleyen Başar, böylelikle müşterilerin daha yüksek hızlara hazırlıklı hâle geldiğine dikkat çekti.

2013 yılında 32,4 GB olan kişi başı ortalama veri tüketiminin 2014’ün ilk üç ayında 38,3 GB olarak gerçekleştiğini söyleyen Başar, başlangıç hızlarının artmasıyla birlikte bu miktarın artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER