Manşetler

TROY ödeme yöntemi ile çalışan kredi kartları kullanıma sunuluyor

troy ödeme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

troy ödemeTürkiye’nin kendine ait ödeme yöntemi olan TROY hayata geçti. TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini almaya başladı. 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kullanıma hazır hale gelen TROY’un ilk işlemi ise düzenlenen lansman toplantısında, BKM Genel Müdürü Soner Canko tarafından gerçekleştirildi.

Canko, dünyada Kanada’dan İtalya’ya ve Güney Kore’den Hindistan’a kadar pek çok ülkenin kendi yerel ödeme sistemini kullandığına dikkat çekti, Türkiye’nin de artık bu alanda yerini aldığını söyledi. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek hedefinin altını çizen Canko, Türkiye’nin “TR”sinin, ödemenin “O”sunun ve “Yöntemi”nin “Y”sinden oluşan kısaltmayla bu sisteme “TROY” adını verdiklerini kaydetti.

Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri 1 Nisan 2016 itibariyle TROY logolu kartlar ile işlem yapmaya hazır hale geldi. Çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlayacağız. TROY evlerde, işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabilecek. BKM Genel Müdürü Soner Canko, “İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Üstelik Türkiye?ye özel olacak, Türkiye kazanacak.” dedi.

BKM olarak tüm bu fırsatları gördüklerini ve sektör olarak çok çalıştıklarını belirten Canko, “Türkiye?nin ilk ve tek ulusal ödeme yöntemini geliştirebilmek için uzun çalışmalar yaptık. Standartları belirledik, operasyonel kuralları hazırladık. Kart çıkaran ve bunları kabul eden üyelerle çalıştık. Kart üreticilerinin, terminal sağlayıcılarının hazır hale gelmesini sağladık. Yasal otoritelerden onaylarımızı aldık ve tüm çalışmalarımızı tamamladık. 1 Nisan 2016 itibariyle Türkiye?deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri, TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geldi.” dedi.

Geleceğe yönelik hedefleri de ortaya koyan Canko, “Çok önemli bir hedefimiz var. 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız.” dedi.

Soner Canko bugünün Türkiye finans sistemi ve dünya ödemler sektörü açısından çok özel bir gün olduğuna dikkat çekerken şöyle konuştu: “Biz, bu büyük adımı ‘kutlamaya değer bir yenilik’ olarak görüyoruz. Bankacılık sektörümüz, perakende dünyası ve kart kullanıcılarının heyecanla beklediği bu güzel haberi birlikte kutluyoruz. Şimdi sıra sizde!”

İLGİLİ HABERLER