Teknoloji

Toyota Boston Dynamics’i satın almaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toyota boston dynamicsGoogle’ın çatı şirketi Alphabet’in robotik çalışmalar yapan birimi Boston Dynamics’i elden çıkarmaya hazırlandığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Alphabet’in sürücüsüz otomobillere daha iyi odaklanabilmek adına böyle bir hamle yapmayı planladığı belirtilirken, Boston Dynamics’e otomotiv sektörünün önemli oyuncularından biri talip oldu.

Nikkei’de yer alan habere göre, Toyota’nın Research Institute adını taşıyan araştırma ve geliştirme birimi Boston Dynamics için Alphabet ile anlaşmaya oldukça yakın. Haberde Toyota’nın sadece Boston Dynamics ile birlikte Google’ın Japonya’da faaliyet gösteren robotik şirketi Schaft’ı da satın almayı istediği belirtiliyor.

Nikkei’nin haberinde Toyota Research Institute’un 1 milyar dolarlık bütçesini iki şirketi satın almak için kullanacağı bilgisi yer alıyor. 2015’in kasım ayında yapay zeka, robotik ve sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalışma yapması amacıyla kurulan Research Institute, Silikon Vadisi’ndeki ilk tesisini de Ocak 2016’da açmıştı.

Toyota Boston Dynamics ve Schaft’ı bünyesine kattığını yakında duyurmaya hazır gözüküyor. Japon otomotiv devi ve Alphabet arasında imzaların da atıldığı söyleniyor. Şirket geçtiğimiz mart ayında da sürücüsüz otomobiller üzerine çalışan Jaybridge Robotics’i bünyesine katmıştı. Toyota 2020’de sürücüsüz otomobillerini yola çıkarmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER