Teknoloji

Toshiba’nın Tegra 2 tabanlı ve Android’li isimsiz tableti çıkış için Honeycomb’u bekliyor

Tegra 2 tabanlı, Android Honeycomb ile çalışan tablet dedikoduları gelmeye başlıyor. Folio 2 adından açıkça uzak duran Toshiba CES tanıtımlarını 10.1 inç’lik isimsiz bir Android tabletle yaptı.

1280 x 800 çözünürlüklü, kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan bu tablette ivmeölçer, çevresel ışık sensörü, 5 megapiksellik arka ve 2 megapiksellik ön kamera yer alıyor. USB ve HDMI portları bulunduran bu tablette mini-USB soketi ve SD kart yuvası da ihmal edilmemiş. Yazının başında da belirttiğimiz gibi çift çekirdekli Tegra 2 işlemciyle çalışacak bu tablette Android’in tabletler için geliştirilmiş gelecek versiyonu, nam-ı diğer Honeycomb yüklü olarak gelecek. Düşmelere karşı dayanıklı, lastikten yapılmış arka panel elde oldukça sağlam bir his verirken, yaklaşık 770 gr. ağırlık ve 1.52 cm kalınlık onu iPad ile taşınabilirlik açısından karşılaştırılabilir kılıyor. Değiştirilebilir arka paneli sayesinde hem tabletin rengini değiştirmeniz mümkün, ancak pilin değiştirilip değiştirilemeyeceği muamma.

Toshiba söz konusu tableti 2011’in ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Japon şirketin oldukça rekabetçi bir fiyat belirleyeceği söyleniyor. Söz konusu tabletin ayrıntılarını CES 2011 süresince görmeyi umut ediyoruz.

İlgili – Engadget (Galeri)

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER