Teknoloji

Toshiba’dan gözlüksüz 3D ekranlı dizüstü bilgisayar: Qosmio F750 3D – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qos_F750_red_Prod_Full_May11_05_scrToshiba en yeni 3D dizüstü bilgisayarı Qosmio F750 3D’yi tanıttı. Toshiba’nın gözlük gerektirmeyen 3D ekrana sahip ilk dizüstü bilgisayarı olan F750 3D’de görüntüyü sağ ve sol göz arasında ayıran merceksel ekran bulunuyor. 15.6 inç’lik Full HD LCD panel, başınızı oynatsanız bile 3D efektlerini görmenize olanak sağlayan akıllı göz takip teknolojisi gibi ilgi çekici özelliklere sahip olan Toshiba Qosmio F750 3D’de 2.0 GHz’lik Core i7 işlemci, NVIDIA GeForce GT 540M grafik işlemci, 6 GB DDR3 bellek ve Blu-ray XL sürücü bulunuyor.

Sözünü ettiğimiz Blu-ray sürücü yeni, süper kapasiteli 128 GB’lık diskleri yazma yeteneğine sahip. Bunun yanı sıra aynı Blu-ray oynatıcı 2D ve 3D Blu-ray filmleri oynatabiliyor, 2D DVD’leri ise 3D’ye dönüştürüp çalabiliyor. 640 GB kapasiteli 5400 rpm sabit disk sürücü barındıran Qosmio F750 3D’de Harman Kardon hoparlör, HDMI portu, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0+HS, bellek kartı okuyucu yer alırken üç adet USB 2.0 ve bir adet USB 3.0 portu da bulunuyor.

Toshiba’nın göz takip sistemi HD çözünürlük destekli web kamerasının yardımıyla kullanıcının yüzünü tanımlıyor, sonrasında da merceksel film arkasındaki sağ ve sol göz piksellerinin pozisyonunu ayarlıyor, kullanıcının pozisyonuna göre üç boyutlu görüntüyü çeviriyor. Aynı anda iki ve üç boyutlu görüntüleri gösterebilme imkânına sahip olan bu cihaz böylelikle bir pencerede üç boyutlu filmi oynatırken bir taraftan da iki boyutlu Excel dokümanını düzenlemenize olanak sağlayabilir. Ne yazık ki, izleme sistemi çoklu görüş noktalarını işleyemediği için, sözünü ettiğimiz sistem sadece tek bir kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Toshiba Qosmio F750 3D modeli İngiltere’de gelecek ayın başında piyasaya çıkmış olacak ve 1300 pound’a satılacak.

Galeri: Toshiba Qosmio F750 3D
[nggallery id=620]

İLGİLİ HABERLER