Teknoloji

Toshiba Windows 10 işletim sistemli dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı

toshiba-satellite-radius-12-021215

Toshiba’nın Windows 10 işletim sistemli yeni dizüstü bilgisayarları, şirketin Türkiye distribütörü TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. tarafından düzenlenen basın toplantısıyla görücüye çıktı. Windows 10’a özel olarak tasarlanan yeni dizüstü bilgisayarlar arasında 12.5 inç’lik Ultra HD 4K ekrana sahip hibrit model Toshiba Satellite Radius 12, ön plana çıktı.

Basın toplantısında konuşan TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Aytaç Biter, dünyanın ilk dizüstü bilgisayarı olan Toshiba T1100’ün 30. yaşını kutladığını, Microsoft’un Windows 1.0 işletim sisteminin çıkışının da aynı döneme rastladığını belirtti. İki şirket arasında 30 yıldan bu yana güçlü bir bağ bulunduğunu söyleyen Biter, bu bağın Satellite Radius 12 ile zirveye çıktığını dile getirdi. Söz konusu cihazın Windows 10’un imkanlarından maksimum faydayı alma amacıyla geliştirildiğini belirten TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü, ortaya çıkan ürünü ”mükemmel bir bilgisayar ve mükemmel bir işletim sisteminin buluşmasının sonucu” şeklinde niteledi. Satellite Radius 12’nin 4K görüntü kalitesinin altını özellikle çizen Biter, yeni bir dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin Satellite Radius 12’yi fazlasıyla seveceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Windows 10 sayesinde kullanıcıların hem daha kişisel hem de daha verimli bir dijital deneyim yaşayacaklarını dile getirdi. 29 Temmuzda yayınlanan işletim sistemine Türkiye’den gelen talebin beklentilerinin üstünde olduğunu söyleyen Gökoğlu, küresel çapta 110 milyon kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı. Windows 10’un ilk etaptaki benimseme oranının Windows 7’yi üçe katladığına dikkat çeken Gökoğlu, şirketinin işletim sistemini 1 milyar kişiye ulaştırma hedefini de bir kez daha hatırlattı.

Halil Gökoğlu, Windows 10 ile Microsoft’un yeni bir çağa adım attığını ve bu çağın daha kişisel bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. İşletim sisteminin Continuum özelliğine gönderme yapan Gökoğlu, Windows 10’un cihazlar arasında bir sinerji oluşturduğunu ifade etti.

Toshiba Windows 10 cihazları arasında ön plana çıkan Satellite Radius 12’nin 12.5 inç ekranında 3840 x 2160 piksel çözünürlük ve 362 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor. Cihaz, altıncı nesil Intel Core i7 işlemciyle birlikte geliyor. Görsel sorumluluğu ise Intel HD Graphics 520 grafik işlemcisi üstleniyor. 512 GB’ye kadar M.2 SATA SSD depolama alanı ve 8 GB LPDDR3 bellek barındıran dizüstü bilgisayarda iki adet USB 3.0 girişinin yanında bir de USB Type-C girişi yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER