Manşetler

Toshiba UHS-I SDHC ve microSDHC kartlar ile hız ihtiyacınızı karşılayacak

Panasonic bu ayın başında 8 ve 16 GB kapasiteli UHS-I SDHC kartların duyurusunu yapmış, bu kartların Panasonic’in şu anki en iyi kartlarının sunduğu veri transfer hızının iki katı kadar, 60 MB/s’lik veri transfer hızı sunacağını söylemişti. IFA 2010’da yapılan bu duyurunun üzerinden çok zaman geçmedi ki, Panasonic’in SD kart alanındaki en büyük rakiplerinden Toshiba da UHS-I SDHC kartlarının duyurusunu yaptı.

Toshiba’nın SDHC UHS-I kartları Panasonic’i kızdıracak türden… 32 GB’a kadar kapasite sunan bu kartlar 95 MB/s okuma ve 80 MB/s maksimum yazma hızlarına sahip. Daha küçük microSDHC kartlar ise 40 MB/s ve 20 MB/s’lik okuma ve yazma hızlarına erişebiliyorlar. Bu arada verilen bu değerlerin teorik olduğunu söylemeden geçmeyelim, pratikte elde edeceğiniz hızlar bundan daha düşük olabilir. Ancak 10 MB/s’lik minimum veri transfer hızının üstüne çıkacağınızın garantisini verebiliriz.

Toshiba’nın UHS-I SDHC kartları da Panasonic’inkiler gibi Kasım ayından itibaren çıkmaya başlayacak. Aynı şekilde fiyat bilgisi henüz verilmiyor. İlgilenenler için basın bülteni aşağıdaki bağlantıda yer alıyor.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER