Teknoloji

Toshiba Satellite Radius 12 4K ekran ve Windows Hello teknolojisiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-satellite-radius-12-030915-1

Toshiba IFA 2015’te ilgi çekici bir Windows dizüstü bilgisayarın tanıtımını gerçekleştirdi. Satellite Radius 12 dönüştürülebilir bilgisayarın ismi belki biraz sıkıcı görünebilir, ancak teknik özellikler tarafında işler hiç de öyle değil. Toshiba, Satellite Radius 12’nin dünyanın 12.5 Ultra HD 4K ekranlı ilk dönüştürülebilir bilgisayar olduğunu gururla söylüyor.

Toshiba Satellite Radius 12’nin Full HD (1920 x 1080) veya 4K (3840 x 2160) ekranlı versiyonları çıkarılacak. İçeride Core i7’ye kadar Intel’in en yeni Skylake işlemcilerini ve 8 GB’ye kadar RAM’i göreceğiz. Toshiba bu ürünü sonuna kadar dönüştürülebilir bir ürün olarak tasarlamış, menteşeli tasarım sayesinde geleneksel bir tablete veya sıradan bir dizüstü bilgisayara çevrilebiliyor.

toshiba-satellite-radius-12-030915-2

Toshiba bu bilgisayara bazı teknolojileri eklemekten de geri durmamış, böylelikle Radius 12’yi biraz daha heyecan verici hâle getirmiş. Toshiba da USB Type-C portunu Windows dizüstü bilgisayarına ekleyerek diğer üreticiler arasına katılıyor. Apple USB Type-C portundan başka hiçbir porta yer vermemeyi tercih ederken, Toshiba bunun yanına iki tane standart USB portu ve HDMI çıkışı da eklemiş.

Satellite Radius 12 Windows Hello desteği de içeriyor. Windows 10’un bir parçası olan Windows Hello kullanıcıların PC’ye yüzlerini veya parmak izlerini taratarak girmesini sağlıyor. Toshiba’nın iddiasına göre HD web kamerası Windows Hello’yu destekliyor.

Kağıt üstünde oldukça çekici görünen bu küçük dönüştürülebilir ekranlı dizüstü bilgisayar bir Windows dizüstü bilgisyarında görmek isteyeceğiniz çoğu özelliği bünyesine toplamış. Toshiba Satellite Radius 12 IFA 2015’teki Toshiba standında sergilenecek.

İLGİLİ HABERLER