Teknoloji

Toshiba Satellite Radius 11 farklı kullanım senaryoları için ideal

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-satellite-radius-11-030914

Toshiba’nın IFA’da yaptığı duyurular arasında en fazla dikkat çekenlerden bir tanesi de kullanıcının ihtiyacına göre farklı formlarda kullanılabilen yeni dizüstü bilgisayar Satellite Radius 11 oldu. Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışan bu cihaz isteğe göre dizüstü bilgisayar veya tablet olarak kullanılabiliyor.

Dizüstü bilgisayar modu adından da anlaşılacak şekilde bir kullanım sağlıyor. 360 derece dönüşü sağlayan menteşe sayesinde ekran döndürülerek cihazın farklı biçimde kullanımına olanak sağlıyor. Örneğin 360 derece tam dönüşle Satellite Radius 11 bir tablete dönüşüyor, arka tuşlar devre dışı kaldığı için herhangi bir yanlış tuşa basmak veya komut girmek gibi sorun çıkmıyor. Bunun dışında sunum, paylaşım, çalışma ve görüntüleme amaçlı olacak şekilde farklı kullanım modlarından yararlanılabiliyor.

1.3 kg. ağırlığa sahip olan Satellite Radius 11’de 11.6 inç, 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Intel Celeron işlemci ve HD Graphics grafik işlemci birimiyle sunulan bu modelin farklı işlemci konfigürasyonlarına sahip çeşitleri bulunacak. Dahili hoparlörler DTS Sound ses desteğine sahip, ayrıca HD web kamerası da unutulmamış. 500 GB dahili hafızaya sahip olan Satellite Radius 11’de 4 GB DDR3L RAM de bulunuyor.

Toshiba Satellite Radius 11’in fiyatı açıklanmadı, ancak ürünün 2014’ün son çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacağı kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER