Teknoloji

Toshiba PC işlerini ayırma fikrini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

toshiba-satellite-p50-inceleme-00026

Toshiba, kâr etmeyen birimlerinden kurtulmayı planlıyor. Şirket, bu plan doğrultusunda PC işlerini ayırmayı ve birimi başka bir üreticiyle birleştirme fikrini değerlendiriyor. Diğer üreticiler arasında ilk olarak Sony’den ayrılan Vaio’nun ismi anılsa da, şirket söz konusu iddiaları reddetti. Küresel PC pazarının büyük kısmı gibi kârlılıktan uzak olan Japon elektronik devi, halihazırda PC ve tablet pazarının yüzde 2.3’ünü elinde bulunduruyor.

İddianın sahibi The Wall Street Journal, haberini konuyla yakından ilgili kaynaklara dayandırdı. Finansal bakımdan sıkıntılı günler yaşayan Japon üretici, bu yılın başlarında gün yüzüne çıkan muhasebe skandalıyla sarsılmıştı. Bu skandalın ardından CEO Hisao Tanaka, soruşturma sürecinde görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

Kaynaklara göre, Japon elektronik devi aralarında Fujitsu’nun da bulunduğu çok sayıda PC üreticisi ile görüşüyor. Diğer şirketlerin ismiyse henüz yüksek sesle telaffuz edilmiyor. Söz konusu üreticilerden bazılarının Japonya dışından da olabileceği belirtilse de, Fujitsu henüz PC biriminin geleceği konusunda bir karar vermediğine dikkat çekiyor.

Toshiba görüntü sensörü birimini Sony’ye satmıştı

Toshiba’nın görüntü sensörü birimini 155 milyon dolar karşılığında Sony’ye sattığı, geçtiğimiz hafta sonu doğrulanmıştı. Bu satış sonucunda Toshiba’nın sensör üretim tesisleri, ekipmanları ve çalışanları, Sony Semiconductor Company bünyesine geçecek. PC biriminin de elden çıkması durumunda, Japon elektronik devinin önemli ölçüde küçüleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER