Teknoloji

Toshiba muhasebe skandalının ardından 7 bin 500 çalışanıyla yollarını ayırıyor

toshiba dizüstü bilgisayar

toshiba muhasebe skandalı

Toshiba’nın tüketici elektroniği birimi zor günler yaşamaya devam ediyor. Şirketin muhasebe kayıtlarında hile yapıldığının ve 1.2 milyar dolarlık sahte kârın ortaya çıkmasının ardından eski başkan ve CEO Hisao Tanaka görevinden ayrılmıştı.

Skandalın etkisini halen yaşayan şirket, “Yeniden Canlandırma Aksiyon Planı” çerçevesinde 7 bin 800 çalışanıyla yollarını ayıracak. Toshiba’nın kararından en çok tüketici elektroniği birimi etkilenecek.

Toshiba muhasebe skandalı etkilerinden kurtarmak için bazı birimlerini de elden çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin sağlık bakım ürünleri ve PC birimlerinin satışına öncelik verdiği belirtildi. Toshiba’nın TV birimini gönülsüz olarak elinde tuttuğu ifade edilirken, Japonya dışında PC satışının sonlandırılacağı ve şirketin diğer ülkelerde markasını lisanslayacağı söyleniyor. Toshiba söz konusu modeli ABD ve Avrupa’da bir süredir uyguluyor.

Toshiba, mart sonunda tamamlanacak mali yılını 4.5 milyar dolar zararla kapatmayı öngörüyor. Oldukça kayda değer bir zarar anlamına gelen bu rakam, şirketi önümüzdeki yıl bekleyen zorlukların da işaretini veriyor.

İLGİLİ HABERLER