Teknoloji

Toshiba’nın yeni dizüstü bilgisayarlarında Cortana için özel tuş olacak

Cortana gelecek ayın sonunda çıkacak Windows 10'un en büyük yeniliklerinden bir tanesi olacak. Toshiba Cortana'nın çok önemli olacağını düşünüyor olmalı ki, Satellite dizüstü bilgisayarlarının yeni versiyonlarında Cortana'yı etkinleştiren özel bir tuşa da yer veriyor.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
toshiba-satellite-fusion-15-180615
Toshiba Satellite Fusion 15

Cortana gelecek ayın sonunda çıkacak Windows 10’un en büyük yeniliklerinden bir tanesi olacak. Toshiba Cortana’nın çok önemli olacağını düşünüyor olmalı ki, Satellite dizüstü bilgisayarlarının yeni versiyonlarında Cortana’yı etkinleştiren özel bir tuşa da yer veriyor.

Bu ay itibarıyla satışa sunulacak Toshiba’nın C, L, S, Fusion ve Radius serisi dizüstü bilgisayarlarında numara tuşlarının bulunduğu satırın hemen üstündeki satırda yer alan arama tuşuna basıldığında Cortana açılacak. Aslında normalde Windows 10’da Windows-C tuş kombinasyonunun sunduğu işlevi Toshiba tek bir tuşa yüklemiş oluyor. Bütün dizüstü bilgisayarlarda iki mikrofon bulunuyor, böylelikle Cortana’nın ses tanıma yetenekleri artırılıyor, dizüstü bilgisayarlardan gerçekleştirilen sesli ve görüntülü görüşmelerin kalitesi iyileştiriliyor.

Toshiba’nın bütün bu yeni dizüstü bilgisayarları piyasaya Windows 8.1 yüklü şekilde çıkacak, ancak 29 Temmuzda Windows 10 çıktıktan sonraki bir yıllık süre içinde ücretsiz güncelleme yapılabilecek. Dönüştürülebilir formdaki dizüstü bilgisayarlar Windows 10’un Continuum özelliğini destekliyor. Böylelikle dizüstü bilgisayarlar tablet formuna sokulduğunda sistem de otomatik olarak dizüstünden tablet moduna geçiş yapıyor.

Toshiba’nın C ve S serisi dizüstü bilgisayarları Intel veya AMD işlemcileriyle donatılabiliyor. Toshiba’nın yeni dizüstü bilgisayarları 21 Haziranda yurt dışında piyasada olacak. Kısa bir süre içinde Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz. Ancak Cortana henüz Türkçe bilmediği için Türkiye’de satılacak bilgisayarlarda Cortana tuşu fazla kullanılmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER