Teknoloji

Toshiba AC100 ile ilgili izlenimler: Donanım iyi, Android vasat

Dün Avrupa’da satışa çıkan Toshiba AC100 şimdide çok uzaklarda, Tayvan’ın başkenti Taipei’de kendini gösterdi. Netbooknews sitesi bu cihazın Dynabook AZ adıyla çıkarılan Japonya versiyonunu HP Compaq Airlife 100 ile beraber incelemeye tabi tutmuş. İnceleme yapanların ilk izlenimlerine göre Android netbook tarzı uygulamalar için yeterince hazır değil.

Airlife 100’ün aksine Tegra 2 tabanlı AC100’de dokunmatik ekran bulunmuyor, bunun yerine girişler trackpad üzerinden yapılıyor. Yazı kutucukları arasında geçiş yapamadığınız gibi standart internet tarayıcısı da Flash desteği ya da fareler için herhangi bir geliştirme sunmuyor. Yüklü olarak gelen Opera Mobile tarayıcısı Flash desteklese de, bu tarayıcıda açılan web sitelerinin çoğu küçük ekranlar için optimize edilmiş versiyonlar olduğu için AC100’ün 10.1 inç’lik ekranına pek de uymuyor.

Her ne kadar AC100’ün donanım ve malzeme kalitesi iyi olsa da, Android bazı donanım bileşenlerini tanımakta soru işareti yaratıyor, örneğin USB cihazları… Pilde kullanım süresi testinden AC100 7 saatlik kullanım ile alnının akıyla çıkmayı başarıyor. Ürünle ilgili izlenimler aşağıdaki bağlantılarda yer alıyor.

İlgili – YouTube
İlgili – YouTube
İlgili – Netbooknews

İLGİLİ HABERLER