Teknoloji

Toshiba 2560 x 1600 çözünürlük destekli 6 inç mobil ekranı tanıttı

Toshiba 6.1 inç’lik, 2560 x 1600 gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olan ekranını tanıttı. Retina ekranı solda sıfır bırakacak bu ekran 498 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğuna sahip.

Toshiba Mobil Ekran paneli 1000:1 kontrast oranı, 16.7 milyon renk desteği ve NTSC renk gamının yüzde 61’ini kapsaması gibi özelliklerle öne çıkıyor. Hem yatay hem de dikeyde 176 derecelik görüş açısına sahip olan bu ekran tabletlerde hem yatayda hem de dikeyde kullanılmak için uygun şartları yaratmış oluyor.

Toshiba’nın tanıttığı bu model iki boyut desteğine sahip olsa da, Japon şirket gelecek iterasyonların üç boyutlu görüntüleri de gösterebileceğini vaat etti. Büyük ihtimalle Nintendo 3DS’te olduğu gibi gözlük kullanımı gerektirmeyen üç boyutlu ekran çeşitleriyle karşılaşabiliriz. Aslında bu tarz ekranlarda birbirini takip eden pikseller sırayla her bir göz için görüntü üretiyor, sonuç olarak ortaya çıkan üç boyutlu görüntünün çözünürlüğü düşük oluyor. Ancak Toshiba’nın ürettiği bu mobil panel yüksek bir çözünürlüğe sahip olduğu için üç boyutlu görüntülerde bile 720p kalitesini yakalayabilir gibi görünüyor.

Toshiba’nın 2560 x 1600 çözünürlüklü bu yeni ekranını gelecek hafta görücüye çıkarması bekleniyor. Panelin seri üretimine ne zaman başlanacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak 498 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip bu ekranın yer aldığı bir tablette yazıları baskı kalitesinde okumanın büyük bir zevk olacağı yadsınamaz bir gerçek.

İlgili – New Launches

İLGİLİ HABERLER